Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Nations League: Polen – Nederland

UEFA Nations League: Polen – Nederland

Het Nederlands elftal speelt donderdag 22 september in de UEFA Nations League. Er staan nog 2 duels op het programma in deze competitie voordat het WK in Qatar begint. Een belangrijk tweeluik dus voor iedereen rondom het Nederlandse voetbalelftal. Sporttribune blikt vooruit naar Polen – Nederland.

Statistieken Polen – Nederland

In de Head 2 Head statistieken tussen Polen en Nederland zien we dat in de voorgaande vijf onderlinge ontmoetingen maar liefst vier keer winst was voor het Nederlands elftal. Oranje won zowel uit als thuis twee keer op rij van Polen. Eerst in vriendschappelijke interlands (2000 en 2016) en later ook in de UEFA Nations League editie van 2020.

De laatste keer dat beide landen elkaar troffen, kwam er geen winnaar uit de bus. Het duel dat in juni van dit jaar in de Rotterdamse Kuip werd gespeeld eindigde in een 2-2 gelijkspel. Het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal kwam met 0-2 achter, maar dankzij treffers van Klaassen en Dumfries werd het 2-2. Memphis Depay kreeg in de slotfase nog een unieke kans om Nederland naar een overwinning te schieten. Het faalde echter vanaf elf meter door een strafschop te missen.

Het gevaar van Polen: Robert Lewandowski

In de laatste ontmoeting tussen Oranje en het Poolse nationale voetbalelftal deed hij niet mee: Robert Lewandowski. Maar inmiddels is de Poolse goalgetter flink op dreef bij zijn nieuwe club FC Barcelona. Het zal donderdag dan ook dé meest belangrijke taak worden voor de Nederlandse defensie om het Poolse gevaar Lewandowski te beteugelen.

De Poolse bondscoach Czesław Michniewicz heeft voorin dus flink wat stootkracht, maar achterin zijn er zorgen. De Poolse doelman Wojciech Szczesny van Juventus is geblesseerd, maar zit wel bij de wedstrijdselectie van de Polen. Of hij in actie kan komen tegen Oranje is nog onduidelijk.

Van Gaal verrast met selectie

Bij het Nederlands elftal is er ook veel te doen om de keepers. Justin Bijlow (Feyenoord) werd niet geselecteerd en Noppert (sc Heerenveen) juist wel. Ook zitten er acht spelers van Ajax bij de selectie, slechts één van PSV en geen enkele Feyenoorders haalde het keurkorps van Louis van Gaal.

De bondscoach legt zelf uit waarom: “We hebben een aantal nieuwe spelers in de selectie opgenomen. Voor ons is dit de laatste mogelijkheid de jongens aan het werk te zien, voor we onze WK-selectie bekend moeten maken.”

Wanneer is Polen – Nederland

Het UEFA Nations League duel Polen – Nederland wordt op donderdag 22 september gespeeld in het PGE Narodowy stadion van Warschau. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 20:45 uur.

Volg al het nieuws over de UEFA Nations League, het Poolse voetbalelftal en natuurlijk de sterren van Ons Oranje vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie