Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Premier League: Manchester United – Chelsea

Premier League: Manchester United – Chelsea

In de Engelse Premier League voetbalt Manchester United donderdagavond tegen Chelsea. De club waar de Nederlander Erik ten Hag trainer is, ligt op koers voor Champions League voetbal. Om het ticket voor het miljardenbal niet uit het oog te verliezen moet er gewonnen worden van Chelsea. De Londense formatie staat twaalfde en is in feite uitgespeeld dit seizoen. Sporttribune.nl blikt vooruit Manchester United – Chelsea.

Statistieken Manchester United – Chelsea

De competitiewedstrijd tussen United en Chelsea is de voorlaatste van het Premier League seizoen 2022 – 2023. Eerder dit seizoen ging Ten Hag met zijn formatie op bezoek bij Chelsea. In Londen eindigde de onderlinge confrontatie in een 1-1 gelijkspel.

Chelsea kwam vlak voor tijd op voorsprong door een doelpunt van Jorginho. United leek tegen een nederlaag aan te lopen op Stamford Bridge, maar ver in de blessuretijd wist Casemiro alsnog de gelijkmaker te produceren. Hierdoor eindigde het onderlinge duel onbeslist en dat was in de voorgaande vier onderlinge ontmoetingen ook al het geval!

Erik ten Hag: “We moeten winnen van Chelsea”

Manchester United is bijna zeker van een ticket voor de UEFA Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft nog een punt nodig om zeker te zijn om volgend seizoen op het hoogste niveau in Europa te acteren. United heeft drie punten meer dan eerste achtervolger Liverpool en dus is het doel van trainer Ten Hag duidelijk. Donderdag moet er gewonnen worden van Chelsea: “We moeten winnen van Chelsea om de Champions League in te gaan”, zo zegt Ten Hag in zijn vooruitblik op de Engelse voetbalkraker.

“Gefocust blijven”

Manchester United heeft dit seizoen nog twee duels te gaan in de Premier League. Dit weekend speelt The Red Devils nog thuis tegen Fulham. Liverpool speelt nog één duel en kan dus nog maximaal drie punten pakken. “We hebben alles in eigen hand, dus we moeten gefocust zijn op de wedstrijd tegen Chelsea. Daarna kijken we pas naar de volgende duels”, zo besluit Ten Hag op de clubwebsite.

Frank Lampard: “We moeten nu karakter tonen”

Het gaat Chelsea dit seizoen niet voor de wind. De ploeg van trainer Frank Lampard grijpt dit seizoen naast de prijzen en komt volgend seizoen niet in actie in Europa. Met nog twee wedstrijden voor de boeg in de Premier League hoopt trainer Lampard snel verandering te zien bij The Blues. “De uitdaging voor onze spelers is om nu karakter te tonen. We speelden goed tegen Manchester City, maar gaven een goal weg en vergaten zelf te scoren. Maar wat ik onthoud en meeneem naar het duel tegen United is dat we goed speelde tegen de kampioen en dat maakt me trots. We hebben een jonge ploeg, maar het is wel echt een team. En dat geeft mij vertrouwen.”

“Seizoen goed afsluiten”

De trainer van de Engelse ploeg hoopt op een goed competitieslot en wil zo na een teleurstellend seizoen toch nog wat terug te doen voor de trouwe Chelsea aanhang. “Om te bouwen moet je door moeilijke periodes gaan. De Premier League wordt steeds zwaarder. We moeten ons verbeteren om volgend seizoen een succes te maken. We hopen het seizoen goed af te kunnen sluiten door punten te pakken bij Manchester United en tegen Newcastle United.”

Wanneer is Manchester United – Chelsea FC

De Engelse Premier League topper Manchester United – Chelsea wordt op donderdag 25 mei 2023 gespeeld op Old Trafford, de thuisbasis van United. Het duel begint om 21:00 uur en is onderdeel van de 32e speelronde in de Engelse voetbalcompetitie.

Ten Hag kan in dit duel geen beroep doen op Greenwood, Jones, Martinez, Sabitzer en Donny van der Beek. Zij zijn allen geblesseerd. Rashford is ziek en het is niet zeker of hij op tijd fit is.

Bij Chelsea zitten onder meer Broja, Chiwell, Cucurella, James en Kanté in de lappenmand en zullen dus niet in actie komen in Manchester.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie