Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

TOTO KNVB beker: PSV – ADO Den Haag

TOTO KNVB beker: PSV – ADO Den Haag

In het KNVB bekertoernooi wordt donderdag het duel PSV – ADO Den Haag gespeeld. De Eindhovenaren spelen thuis en zouden tegen de ploeg uit de Keukenkampioen Divisie normaal gesproken de halve eindstrijd moeten kunnen bereiken. Maar Spakenburg bewees dinsdagavond al dat niets zeker is in de beker. Sporttribune blikt vooruit op deze kwartfinale in de beker.

Statistieken PSV – ADO Den Haag

PSV en ADO speelden in 2019 voor het laatst tegen elkaar. Daarna degradeerde ADO naar de Keukenkampioen Divisie. In dat voorlopig laatste Eredivisie seizoen pakte het in eigen huis een punt tegen PSV (2-2), maar ging het in het Philips Stadion met 4-0 onderuit.

In de vorige ronde van de beker rekende ADO af met Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Dick Advocaat versloeg de Deventer formatie met 1-0. PSV kreeg in de achtste finales bezoek van FC Emmen. Hoewel PSV in de competitie nog verloor van de Drentse profclub wist het in de beker wel toe te slaan. De Brabanders wonnen met 3-1.

Ruud van Nistelrooij: “Er is altijd druk, ook tegen ADO Den Haag”

PSV trainer Ruud van Nistelrooij blikt op het clubkanaal vooruit op deze kwartfinale, alweer een belangrijke wedstrijd voor hem als trainer en voor het elftal van PSV: “Waar je ook staat en tegen wie je ook speelt, er is altijd druk. We moeten ons focussen op onszelf en het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken.”

“Elke misstap kan fataal zijn”

Volgens Van Nistelrooij is het bekertoernooi echt totaal anders dan een reguliere competitiewedstrijd: “Je speelt in het bekertoernooi niet tegen de ranglijst, je speelt tegen je eerstkomende tegenstander. Je moet met een goede ‘mindset’ de wedstrijden ingaan. Elke misstap kan fataal zijn. Het is gewoon een kwestie van je eigen wedstrijden winnen en dan kijken we weer uitkomen. Wij moeten vooral ons niveau halen, ook tegen ADO Den Haag.”

Dick Advocaat: “We zijn moeilijk te verslaan”

Onder trainer Dick Advocaat presteert ADO goed. De kwartfinale halen was al een prestatie van formaat voor de Hagenezen: “In de vorige bekerronde tegen Go Ahead Eagles hebben we heel hard gewerkt en veel geluk gehad, maar zo kun je ook wedstrijden winnen. Het was een onverdiende overwinning, maar die tellen ook.”

Energie

Advocaat denkt dat zijn ploeg het PSV ook moeilijk kan gaan maken. “We zijn toch een ploeg die moeilijk te verslaan is, doordat we met heel veel energie het veld opgaan. We gaan het donderdag zien hoever we daarmee komen tegen PSV.”

Wanneer is PSV – ADO Den Haag

De bekerwedstrijd PSV – ADO Den Haag zal op donderdag 2 maart worden gespeeld. De aftrap in het Philips Stadion zal om 18:45 uur al worden verricht. Wees er dus op tijd bij om dit duel te volgen.

Alvast in de stemming komen voor de aankomende wedstrijden in de beker of die van PSV? Bezoek dan dagelijks Sporttribune.nl en lees dagelijks nieuwe voorbeschouwingen op topwedstrijden in de diverse voetbalcompetities, Formule 1 races en andere topsporten. Zo mis je niks van de actie!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie