UEFA Conference League: PSV Eindhoven naar Kopenhagen voor kwartfinale ticket

88%
13%

Op donderdag 17 maart speelt PSV Eindhoven in Kopenhagen tegen FC Kopenhagen. De inzet in deze returnwedstrijd is een ticket voor de kwartfinales van de UEFA Conference League. Haalt PSV de laatste acht van dit nieuwe Europese voetbaltoernooi? Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – FC Kopenhagen.

Statistieken FC Kopenhagen – PSV Eindhoven

FC Kopenhagen en PSV Eindhoven speelden vorige week in Eindhoven tegen elkaar. Het werd een wedstrijd die alle kanten op ging. PSV kwam op achterstand, maar leek terug in de wedstrijd te komen toen Cody Gakpo in de 21e minuut voor de 1-1 tekende. FC Kopenhagen was echter niet uit het veld geslagen en scoorde vrolijk door. Hierdoor stond het bij de rust 1-3 voor De Denen.

In de tweede helft trad PSV aan met Eran Zahavi en Ritsu Doan. Beiden zouden later in de wedstrijd ook nog gaan scoren. Omdat ook FC Kopenhagen het net nogmaals vond, stond er ineens 3-4 op het scorebord in het Philips Stadion. Omdat Gakpo zijn tweede maakte en een strafschop onbenut liet, werd het toch nog 4-4.

PSV geeft Roger Schmidt verjaardagscadeau

Afgelopen zondag speelde PSV een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Een lastige ploeg en volgens Roger Schmidt “een heel belangrijke wedstrijd die ze moeten winnen”. PSV flikte dat door met 0-1 te zegevieren in de Galgenwaard. Spits Eran Zahavi maakte de enige treffer van de wedstrijd en bezorgde daarmee de jarige trainer Roger Schmidt drie punten als verjaardagscadeau.

Ook FC Kopenhagen wint

In de Deense competitie stond afgelopen weekend een topper gepland voor FC Kopenhagen. Zij speelde een uitwedstrijd bij FC Midtjylland. FC Kopenhagen won zondag met dezelfde cijfers als PSV die dag in Utrecht wist neer te zetten: 0-1.

Waar en wanneer is FC Kopenhagen – PSV Eindhoven

De return in de achtste finales van de Europe Conference League wordt op donderdag 17 maart gespeeld in Kopenhagen. Het duel begint om 18:45 uur. Plaatst PSV zich voor de kwartfinales of is FC Kopenhagen toch te sterk voor de Eindhovenaren? Volg al het voetbalnieuws rondom de Conference League, FC Kopenhagen en PSV Eindhoven via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+