Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: PSV Eindhoven – Excelsior

Eredivisie: PSV Eindhoven – Excelsior

In de Nederlandse Eredivisie wordt zaterdagavond de wedstrijd PSV Eindhoven – Excelsior gespeeld. De thuisploeg staat gedeeld tweede en zal om Ajax voorbij te gaan met grote cijfers moeten winnen van Excelsior. De Rotterdammer knokken echter tegen degradatie en zullen er alles aan doen om dat te voorkomen. Sporttribune.nl blikt vooruit op PSV – Excelsior!

Statistieken PSV Eindhoven – Excelsior

Afgelopen weekend kwamen beide clubs ook in actie in de Eredivisie. PSV won met 2-4 bij NEC in Nijmegen. Midweeks knoopte het daar bovendien nog een 1-2 aan vast, zodat ze in de bekerfinale staan. Excelsior wist tegen FC Twente een punt te pakken door tegen de Tukkers met 0-0 gelijk te spelen.

Eerder dit seizoen werd de wedstrijd Excelsior – PSV gespeeld. Dat duel eindigde in een ruime 1-6 overwinning voor de Eindhovenaren.

Ruud van Nistelrooij: “Knop om voor wedstrijd tegen Excelsior”

PSV Eindhoven wist afgelopen dinsdag de halve finale van de TOTO KNVB beker te bereiken. SV Spakenburg werd uitgeschakeld met 1-2 door de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij en dus viel er al iets te vieren in Eindhoven. De trainer blikt snel weer naar de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. “Natuurlijk zijn we blij met het behalen van de bekerfinale, maar nu moet de knop weer om en gaan we spelen tegen Excelsior”, zo zegt de trainer van de Eindhovense ploeg.

“Ik blijf verdergaan op deze koers”

De wedstrijd tegen de Rotterdamse ploeg moet gewonnen worden om met Ajax en Feyenoord om de beste plaatsen op de Eredivisie lijst te strijden. Trainer Van Nistelrooij vindt dat er te veel commentaar wordt gegeven op zijn ploeg. “Ik heb onlangs een breder plaatje proberen te schetsen binnen een seizoen dat we meemaken en dan vind ik dat wij te eenzijdig beoordeeld worden. Ik blijf verdergaan op deze koers en vertrouw tegen Excelsior ook weer op dezelfde jongens als in de afgelopen maanden. We kunnen er nog een mooi slot van maken dit seizoen. Ook voor Thijs (Slegers, red.)”, aldus van Nistelrooij via het PSV clubkanaal.

Marinus Dijkhuizen: “Natuurlijk is PSV favoriet”

Excelsior Rotterdam neemt het zaterdag op tegen de nummer drie van de Nederlandse competitie. Volgens trainer Marinus Dijkhuizen wordt dat een zware wedstrijd. Zelf staat Excelsior op de zestiende plaats van de Eredivisie. “Natuurlijk zijn ze favoriet. Individueel zijn ze sterk, maar als team laat PSV nog wel eens steekjes vallen gedurende de wedstrijden”, zegt trainer Dijkhuizen.

“Wij moeten een topdag hebben”

De trainer van de Kralingens ziet ook kansen voor zijn team in het Philips Stadion tegen PSV. “Wij moeten een topdag hebben en zij een slechte dag. Maar wij moeten ervoor zorgen dat we de eerste vijftien tot twintig minuten goed doorkomen en dan zien we wel of we in de wedstrijd kunnen groeien”, zo besluit trainer Dijkhuizen zijn voorbeschouwing op PSV-uit.

Wanneer is PSV Eindhoven – Excelsior

De Eredivisie wedstrijd PSV Eindhoven – Excelsior Rotterdam wordt gespeeld op zaterdag 8 april om 20:00 uur in het Philips Stadion te Eindhoven.

Volg de ontknoping in de Nederlandse Eredivisie en de wedstrijden van PSV en Excelsior vanaf de eerste tribune rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen kunt lezen over voetbal in binnen- en buitenland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie