Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: PSV Eindhoven – FC Utrecht

Eredivisie: PSV Eindhoven – FC Utrecht

Na de prachtige 5-0 zege op FC Zurich is het voor PSV komende zondag weer alle hens aan dek, want dan komt in speelronde tien van de Eredivisie FC Utrecht op bezoek in Eindhoven. Kan het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij de knop direct omzetten en ook in de competitie vlammen of profiteert Utrecht van het drukke schema van PSV? Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – FC Utrecht.

Statistieken PSV Eindhoven – FC Utrecht

Wie denkt dat Utrecht een geduchte tegenstander is voor PSV komt in de Head 2 Head statistieken bedrogen uit. Vooral in het eigen Philips Stadion wint PSV eigenlijk altijd van de profclub uit de Domstad.

De laatste keer dat Utrecht wist te winnen in de Brabantse lichtstad was in 2016. Het werd toen 1-3 in het KNVB bekerduel tussen beide clubs. Afgelopen seizoen eindigde PSV Eindhoven – FC Utrecht in 4-1. Utrecht kwam nog wel op 0-1 dankzij een goal van verdediger Van den Hoorn, maar Cody Gakpo zorgde al snel voor de 1-1. Vervolgens zorgden treffers van PSV’ers Ramalho, Doan en Mwene voor de drie punten.

PSV is goede vorm

De statistieken van de Eindhovenaren voorafgaand aan dit Eredivisieduel zijn indrukwekkend. Als we de blamage tegen SC Cambuur buiten beschouwing laten, kunnen we zelfs spreken van een team in topvorm. PSV won met 4-3 van Feyenoord, versloeg na elf jaar eindelijk sc Heerenveen in het Abe Lenstra stadion (0-1 winst) en wist FC Zurich twee keer met grote cijfers te verslaan. Afgelopen donderdag werd het zelfs 5-0 voor PSV!

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “Ik zie een kleine ontwikkeling”

PSV trainer Ruud van Nistelrooij gaat dus met vertrouwen toewerken naar het Eredivisieduel tegen Utrecht, maar beseft ook dat FC Zurich geen echte graadmeter is voor die wedstrijd. Bovendien ziet hij ook bij zijn eigen ploeg verbeterpunten. “Aan de bal moet het beter, al zie ik wel een kleine ontwikkeling. Bij vlagen gaat het goed, maar we slagen er te vaak niet in om de bal lang in het bezit te houden.”

Wanneer is PSV Eindhoven – FC Utrecht

Het Eredivisie duel PSV – FC Utrecht uit de tiende speelronde wordt op zondag 16 oktober gespeeld. Het decor voor deze kraker zal het Philips Stadion in Eindhoven zijn. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Wil je niets missen van het Nederlandse topvoetbal? Volg dan alles over de Nederlandse Eredivisie, FC Utrecht en PSV Eindhoven via Sporttribune.nl en je zit altijd op de eerste rang!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie