Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League return: PSV Eindhoven – Olympiakos Piraeus

Europa League return: PSV Eindhoven – Olympiakos Piraeus

Donderdag speelt PSV een superbelangrijke wedstrijd in de Europa League: de return in de zestiende finales: PSV Eindhoven – Olympiakos Piraeus. De Griekse ploeg won vorige week met 4-2 van PSV. De Grieken waren niet de bovenliggende partij, zoals de uitslag wellicht doet vermoeden. Ze kregen niet heel veel kansen, maar vooral het geklungel in de defensie van PSV leidde tot een aantal doelpunten van de Grieken.

PSV moet in het eigen Philips Stadion donderdag dus een 4-2 achterstand zien weg te werken. Niet alleen moet de ploeg van Roger Schmidt dus minimaal twee keer scoren; ook moeten de Eindhovenaren hun eigen doel zien schoon te houden. Dat zal dus geen gemakkelijke opgave worden, maar een onmogelijke is het ook zeker niet bij PSV Eindhoven – Olympiakos Piraeus.

Goede generale

PSV kende voor de wedstrijd in ieder geval een goede generale repetitie. In de competitie werd er met 3-1 gewonnen tegen Vitesse, hoewel dat niet gemakkelijk ging. Vitesse scoorde uit de eerste de beste kans en PSV mocht niet klagen dat een penalty voor Vitesse uiteindelijk werd omgezet in een vrije trap. De tweede helft was PSV echter de bovenliggende partij en dat leidde tot vrijwel geen kansen meer voor Vitesse.

Olympiakos Piraeus wist in de competitie opnieuw niet te winnen. Na het verlies in de vorige competitiewedstrijd speelde de ploeg van trainer Pedro Martins met 1-1 gelijk tegen Aris. Afgaande op die resultaten zitten de Grieken dus niet in de beste vorm, wat PSV wellicht straks zal helpen in de Europa League.

Wat in ieder geval niet helpt, is de schorsing van middenvelder Ibrahim Sangaré. De Ivoriaan pakte een gele kaart in de eerste ontmoeting en is geschorst voor de return. Ook Romero, Ledezma, Gakpo en Madueke zullen er nog niet bij zijn. Nick Viergever is daarentegen wel weer van de partij, terwijl Erick Gutierrez en Mario Götze ook weer minuten maakten.

PSV-trainer Roger Schmidt: “Alles is nog mogelijk”

Trainer Roger Schmidt ziet ondanks de nederlaag de tweede wedstrijd met vertrouwen tegemoet: “Verliezen met vier tegendoelpunten is altijd teleurstellend. Ik vond niet dat we slecht speelden, maar we maakten veel te veel fouten achterin. Het werd nu 4-2, maar in mijn ogen is nog alles mogelijk”, aldus Schmidt voor de camera van RTL-7.

Bookmakers positief

Ook de bookmakers geloven nog in een overwinning voor PSV. De odds staan daarvoor namelijk op x2,01, terwijl een Griekse overwinning x3,35 oplevert. Voor een gelijkspel staan de odds op x3,55.

Wanneer begint PSV Eindhoven – Olympiakos Piraeus?

PSV – Olympiakos Piraeus wordt donderdag 25 februari gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven. De wedstrijd begint om 21.00 uur. Weet PSV de achtste finales te halen van de Europa League? Of zal Olympiakos Piraeus toch weten stand te houden tegen de Eindhovenaren? De wedstrijd is in Nederland live te volgen via TV (RTL 7) en internet livestreams.

Volg al het voetbalnieuws over de Europa League en PSV via de voetbalnieuwspagina van Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie