Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: PSV Eindhoven – Sturm Graz in derde voorronde

UEFA Champions League: PSV Eindhoven – Sturm Graz in derde voorronde

Het is dinsdag 8 augustus direct D-Day voor PSV. Nog voor de start van de competitie moet het elftal van nieuwe trainer Peter Bosz er staan. De UEFA Champions League voorronde staat namelijk voor de deur. De Eindhovenaren beginnen het tweeluik tegen Sturm Graz thuis en dat betekent dat er direct een goede uitslag neergezet moet worden om met een gerust hart naar Oostenrijk af te reizen. Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – Sturm Graz.

Statistieken PSV Eindhoven – Sturm Graz

Het is zeker niet de eerste onderlinge ontmoeting tussen beide voetbalclubs. Twee jaar geleden zaten de Nederlandse en Oostenrijkse formatie bij elkaar in de Poule tijdens de groepsfase van de UEFA Europa League.

PSV bewaart goede herinneringen aan dat treffen. Zowel uit als thuis werd er gewonnen van de Oostenrijkse Bundesliga club. In Eindhoven werd het 2-0 in Graz zelfs 1-4.

Peter Bosz (trainer PSV): “We zijn klaar voor Sturm Graz”

“Ja, we zijn klaar voor Sturm Graz. Ik zie een ploeg die hard werkt op de trainingen en ik zie dat de jongens bereid zijn om met ons mee te gaan op de weg die we willen afleggen. En ik vind dat de jongens stappen hebben gemaakt in onze manier van spelen.”

“Twee volle dagen om ons voor te bereiden”

Doordat de Johan Cruijff Schaal al op vrijdagavond werd gespeeld heeft PSV meer tijd gehad om zich volledig te focussen op de thuiswedstrijd tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. En dat maakt volgens Bosz een groot verschil: “Nu hebben we twee volle dagen om ons voor te bereiden en uit te rusten voor Sturm Graz.”

Christian Ilzer (trainer Sturm Graz): “PSV is de absolute favoriet”

Ook in Oostenrijk zijn ze de dubbele nederlaag uit 2021 nog niet vergeten. Christian Ilzer was ook toen al de trainer en zal ook dinsdag bij Sturm Graz op de bank zitten in Eindhoven: “We spelen dinsdag in de derde voorronde van de UEFA Champions League tegen een absoluut topelftal. PSV is dan zonder twijfel de favoriet. Ik kijk enorm uit naar de wedstrijden tegen PSV. Wij hebben ons goed voorbereid, al hadden we niet veel tijd om ons klaar te stomen voor dit belangrijke duel. Maar goed de opdracht is ook simpel. We zullen een absolute topprestatie moeten leveren als we willen winnen van dit PSV.”

Wanneer is PSV Eindhoven – Sturm Graz

De UEFA Champions League wedstrijd PSV Eindhoven – Sturm Graz wordt op dinsdag 8 augustus gespeeld. Er wordt gevoetbald in het Philips Stadion te Eindhoven. De stadionlampen zullen op tijd worden aangezet. Want met een aanvangstijdstip van 20:30 uur zal het laatste fluitsignaal klinken als de zon allang onder is.

Volg de verrichtingen van PSV in het nieuwe voetbalseizoen en de wedstrijden in de UEFA Champions League vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie