Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

KNVB beker: PSV – FC Emmen

KNVB beker: PSV – FC Emmen

In de achtste finales van het TOTO KNVB bekertoernooi wordt woensdagavond de wedstrijd PSV – FC Emmen gespeeld. Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken PSV – FC Emmen

Slechts enkele weken geleden stonden beide clubs in het kader van de Nederlandse Eredivisie ook al tegenover elkaar. Toen aan de Oude Meerdijk in Emmen. De Drentse club won verrassend van titelkandidaat PSV. Het werd 1-0 voor FC Emmen, waarna in Eindhoven voor het eerst het woord ‘crisis’ viel.

In de voorgaande onderlinge duels was PSV vaak wel de bovenliggende partij. Afgelopen weekend morste het echter punten tegen Feyenoord door in de slotfase een 0-2 voorsprong weg te geven. FC Emmen kwam ook niet tot winst, maar wist het langzaam in vorm komende Vitesse wel knap op 2-2 te houden.

Ruud van Nistelrooij (PSV): “Wij willen KNVB bekertoernooi winnen”

Lange tijd presteerde PSV zeer matig in de beker, maar vorig seizoen was daar ineens de eindwinst. En dat succes smaakt naar meer. PSV trainer Ruud van Nistelrooij: “Bij PSV draait het om winnen van prijzen en wij willen het KNVB bekertoernooi winnen. Daarnaast wil ik ook de bekerduels gebruiken om als team door te groeien.”

Er zullen wat wijzigingen in de opstelling komen ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord. Armando Obispo is geschorst en Walter Benitez maakt in de goal plaats van Joel Drommel. Van Nistelrooij: “De keuze om Drommel als vaste bekerdoelman aan te stellen is daar een voorbeeld van. Bovendien kunnen we op deze manier de 2-2 tegen Feyenoord snel van ons afzetten en vooruitkijken.”

Dick Lukkien (trainer Emmen): “PSV straft ieder foutje af”

Bij FC Emmen weten ze dat PSV een pittige loting is, zelfs nadat ze in de competitie van de Eindhovenaren wisten te winnen. “Tegen PSV wordt ieder foutje afgestraft. We zullen dan ook geconcentreerd moeten voetballen van de eerste tot de laatste minuut. Ze moeten ons voelen in de duels.”

Polonaise lopen

Lukkien ziet FC Emmen duidelijk als de underdog in dit bekerduel. “Tegen VVV Venlo wisten we op het nippertje te winnen. Het zal in Eindhoven dus een stuk beter moeten gaan dan in Limburg. Dat we in de competitie van PSV hebben gewonnen zorgt er niet voor dat we nu in de polonaise gaan lopen als nu we naar Eindhoven moeten.”

Wanneer is PSV – FC Emmen

De bekerwedstrijd PSV Eindhoven – FC Emmen wordt op woensdag 7 februari gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. Welke club plaatst zich voor de kwartfinales van het TOTO KNVB bekertoernooi dankzij winst in deze wedstrijd?

Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar je dagelijks terecht kan voor nieuws, voorbeschouwingen inclusief quotes vanuit de clubs zelf!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie