Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: PSV – FC Twente

Eredivisie: PSV – FC Twente

De topper van deze competitieronde wordt zondag in Eindhoven gespeeld. Daar neemt PSV het op tegen FC Twente uit Enschede. Een duel tussen twee ploegen in de Top-5 die bij winst de bovenste drie ploegen in het vizier houden en bij verlies de aansluiting definitief kwijt zijn. Sporttribune.nl blikt vooruit op PSV – FC Twente.

Statistieken PSV – FC Twente

De duels tussen PSV en Twente leverden de afgelopen paar keer steeds spectaculaire uitslagen op. Vorig seizoen won PSV in Eindhoven met 5-2 van FC Twente en werd het in Enschede 3-3.

Dit seizoen maakte PSV al de trip naar de Grolsch Veste en keerde daar net zoals de meeste andere clubs die daar op bezoek gingen met lege handen terug. Het duel eindigde in een 2-1 overwinning voor thuisploeg FC Twente.

Ruud van Nistelrooij (PSV): “Met vertrouwen toewerken naar FC Twente”

Aan PSV trainer Ruud van Nistelrooij de zware taak om na de uitschakeling in Europa de focus weer op de competitie te krijgen. En dat mogen de spelers volgens hem gezien de uitslag en het spel van afgelopen donderdag met het nodige zelfvertrouwen: “Tegen Sevilla hebben we afgelopen donderdag een goede prestatie met het team neergezet. We konden niet meer doen. De drie doelpunten die we tegen kregen in de uitwedstrijd waren er te veel. Het is duidelijk waar we staan als team en club.”

Aanknopingspunten

Van Nistelrooij stelt ook dat zijn ploeg te wisselvallig is waardoor de hele goede wedstrijden weggestreept kunnen worden tegen hele matige. “We zijn in opbouw. Maar de ambitie blijft overeind, we willen daar weer naartoe. We moeten zeker nog stappen maken, maar ik zie genoeg aanknopingspunten om met vertrouwen toe te werken naar FC Twente.”

Ron Jans (FC Twente): “Het zou mooi zijn als we uitwedstrijden winnen”

Twente won eerder dit seizoen in de eigen Grolsch Veste dus al van PSV. Maar dat dat geen garantie is voor succes in dit duel weet trainer Ron Jans maar al te goed: “In uitwedstrijden hebben we nog niet zo overtuigend gewonnen als thuis. Daar zijn we naar op zoek en het zou mooi zijn als dat tegen PSV begint.”

Zerrouki en Propper

Over de terugkeer van enkele sterkhouders is Jans in zijn voorbeschouwing ook duidelijk: “De kans is reëel dat spelers Ramiz Zerrouki en Robin Pröpper weer inzetbaar zullen zijn. Dat zijn belangrijke spelers voor ons. Zerrouki speelt al weken met pijn, dus hij heeft zelf besloten dat het zo niet werkte, met het oog om dan weer fit te zijn tegen PSV.”

Wanneer is PSV – FC Twente

Het Eredivisie duel PSV Eindhoven – FC Twente Enschede zal worden gespeeld op zondag 26 februari in het Philips Stadion te Eindhoven. De aftrap in de Brabantse stad zal om 16:45 uur worden verricht.

Volg de 23e speelronde in de Nederlandse Eredivisie met de topper PSV – Twente vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je elke dag nieuwe voorbeschouwing voorgeschoteld krijgt.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie