Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie voetbal in Eindhoven: PSV – Go Ahead Eagles

Eredivisie voetbal in Eindhoven: PSV – Go Ahead Eagles

Ook in Eindhoven worden de wonden gelikt na een mislukt midweeks avontuur in Emmen (1-0 verlies). Net als in Amsterdam hopen ze in Brabant op eerherstel in de komende speelronde. In Eindhoven is dat het duel PSV – Go Ahead Eagles. Online nieuwsplatform Sporttribune.nl blikt vooruit op alle topwedstrijden in de Eredivisie van dit weekend.

Statistieken PSV – Go Ahead Eagles

De 1-0 nederlaag bij FC Emmen zorgde ervoor dat er bij PSV voor het eerst ook het woord crisis is gevallen. Winst in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles is dan ook meer dan welkom voor de formatie van trainer Ruud van Nistelrooij.

Go Ahead ging midweeks in Deventer kopje onder tegen AZ Alkmaar. In de Adelaarshorst wist de huidige nummer twee in de Nederlandse Eredivisie Go Ahead met 1-4 te verslaan.

Fabio Silva moet meubelen redden in Eindhoven

Nieuwe aankoop Fabio Silva kan tegen Go Ahead wellicht zijn debuut gaan maken voor PSV. De aanvaller moet het vertrek van Noni Madueke en Cody Gakpo gaan opvangen. Silva: “Hier krijgt jong talent de kans zich te ontwikkelen. Daarnaast kan ik gaan leren van Ruud Van Nistelrooij. Een van de beste spitsen ooit.”

Extra aanvallende opties

Ook trainer Ruud van Nistelrooij is blij met de extra opties in de voorste linie: “Fabio (Silva, red.) is tegen Go Ahead inzetbaar, dat was tegen Emmen nog niet zo en daar hebben we wel onze aanvallende krachten gemist. Ik ben dus blij dat hij bij de selectie zit.”

René Hake (trainer Go Ahead Eagles): “PSV heeft nog kwaliteit genoeg”

PSV heeft in 2023 nog geen gelukkige start gemaakt en hoopt nu eindelijk drie punten te gaan pakken in de Eredivisie. Als het aan Go Ahead ligt gaat dat echter nog wel even duren. Trainer René Hake hoopt op een stunt in Eindhoven: “We moeten zorgen dat de PSV storm geen orkaan wordt, maar we weten ook dat het een lastige pot is. Gakpo en Madueke zijn weliswaar weg, maar er is nog meer dan genoeg kwaliteit over.”

“Laten gelden in duels”

Haké heeft midweeks veel geleerd van de 1-4 nederlaag tegen AZ. “We waren te passief bij het druk zetten. We hadden ons meer moet laten gelden in de duels. Ik hoop dan ook dat dat tegen PSV beter zal gaan.”

Wanneer is PSV – Go Ahead Eagles

De Eredivisiewedstrijd PSV – Go Ahead Eagles wordt zaterdag 28 januari 2023 gespeeld in het Philips Stadion. De wedstrijd begint al om 16:30 uur.

Het laatste voetbalnieuws lezen over de Eredivisie, PSV Eindhoven en Go Ahead Eagles Deventer vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal voor de echte voetballiefhebber.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie