Momenteel jij en 99 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League: PSV – Sevilla

UEFA Europa League: PSV – Sevilla

Op donderdag 23 februari wordt in Eindhoven de wedstrijd PSV – Sevilla gespeeld. De Eindhovenaren staan voor een hels karwei nadat er in Spanje met 3-0 werd verloren. Kan PSV de scheve situatie nog recht trekken? Sporttribune blikt vooruit op de return in de achtste finales van het UEFA Europa League toernooi.

Statistieken PSV – Sevilla

De heenwedstrijd in Sevilla verliep aanvankelijk best goed voor PSV. De Eindhovenaren hadden een duidelijk overwicht en kregen ook kansen op de 0-1. De grootste kans was er voor Luuk de Jong. De voormalig Sevilla spits en tegenwoordig doelpuntenmaker bij PSV raakte de bal niet lekker waardoor die kans verloren ging.

Xavi Simons, Bakayoko, Saibari en Guus Til kregen ook nog kansjes maar het was uiteindelijk Sevilla dat de score opende. Een laconieke pass met buitenkant voet van – wederom – Luuk de Jong leidde de goal in. Hierdoor ging PSV met een domper de kleedkamer in. Aan het begin van de tweede helft was die klap duidelijk nog niet verwerkt, want invaller Ocampos (ex-Ajax) schoot al snel de 2-0 binnen. Toen ook nog de 3-0 viel was het verzet van PSV gebroken. Joey Veerman raakte nog wel de paal, maar verder kwam de formatie van trainer Ruud van Nistelrooij niet in Sevilla.

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “Het is niet klaar, het is nooit klaar”

“We halen in Sevilla een heel hoog niveau tegen een heel sterke tegenstander maar hebben drie keer balverlies dat direct wordt afgestraft. Het is zonde dat we onszelf daarmee tekortdoen. We hadden daarna nog grote kansen op 3-1 met het schot van Veerman op de paal. Die valt dan helaas niet, waardoor die soort van black-out vlak voor en vlak na rust ons duur is komen te staan.”

Lastig

Van Nistelrooij heeft de strijdbaal echter nog niet begraven. Hij is ervan overtuigd dat er zelfs na die dikke nederlaag in Sevilla nog iets mogelijk is als PSV het thuispubliek achter zich heeft staan donderdag: “Het is niet klaar, want het is nooit klaar als er nog een wedstrijd gespeeld moet worden, maar het wordt wel heel lastig.”

Jorge Sampaoli (trainer Sevilla): “We kunnen niet rustig achteroverleunen”

Bij Sevilla is het vertrouwen groot, ook nu er uit in Eindhoven moet worden gespeeld. “Die zege geeft rust, maar we moeten met dezelfde mentaliteit en concentratie spelen in Nederland, want PSV is een goede ploeg met goede spelers.”

Schorsingen en blessures

Sampaoli vervolgt zijn voortuitblik op de return op het clubkanaal: “Wij hebben PSV er slecht uit laten zien in Sevilla, maar ze zijn echt heel goed, dus we kunnen niet rustig achteroverleunen. Maar ons team is heel sterk. En ondanks wat blessures en schorsingen hebben we hele goede spelers, dus het gaat goed komen.”

Wanneer is PSV – Sevilla

De UEFA Europa League wedstrijd PSV – Sevilla in de play-offs van dit toernooi wordt op donderdag 23 februari 2023 gespeeld. Deze return begint om 18:45 uur. Plaats van handeling is het Philips Stadion te Eindhoven.

Volg alles vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen kunt lezen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie