Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

PSV – Sparta in speelronde vijftien van de Eredivisie

PSV – Sparta in speelronde vijftien van de Eredivisie

PSV start de tweede seizoenshelft van de Eredivisie met een thuisduel tegen Sparta. PSV is als nummer drie de winterstop ingegaan. De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt drie punten. Sparta is de nummer zes en die hoge positie bevestigd het ijzersterke seizoen dat de Rotterdammers tot nu toe hebben. Sporttribune blikt vooruit op PSV – Sparta Rotterdam.

Statistieken PSV – Sparta

De meeste wedstrijden tussen beide clubs worden door de Eindhovenaren gewonnen. In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen wist PSV vier zeges te boeken. Hoge uitslagen komen er echter niet vaak voor. Het Eredivisieduel van 2021 kende wel een heel bizar scoreverloop. Het duel eindigde in 3-5. Sparta kwam op 1-0, maar na goals van onder meer Donyell Malen, Philippe Max en Noni Madueke liep de Brabantse formatie uit naar 1-4. Twee treffers van de Spartanen in het slot van de wedstrijd maakte het nog even spannend, maar Malen zorgde met zijn tweede goal voor de definitieve beslissing in dat duel.

Vorig seizoen won PSV in Eindhoven met 2-1 van Sparta. Sangaré en Thomas zetten de thuisploeg in het slot van de wedstrijd op voorsprong. De tegentreffer van Thy kwam te laat om het nog spannend te maken in het Philips Stadion te Eindhoven.

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “Had Gakpo er graag bij gehad tegen Sparta”

PSV zag sterspeler Cody Gakpo na een goed WK in Qatar voor vijftig miljoen euro vertrekken naar Liverpool. Een mooie beloning voor de speler zelf, maar een aderlating voor de Eindhovenaren. Trainer Ruud van Nistelrooy: “We zullen zonder Gakpo verder moeten dit seizoen. We wisten dat er een moment zou komen waarop we geen nee meer konden zeggen. Ik heb hem van heel dichtbij kunnen helpen. Dat maakt me trots. En dan gun ik hem zijn pad wanneer dat gaat komen. Natuurlijk had ik hem er tegen Sparta nog graag bij gehad. Het liefste nog tot aan de zomer, maar Liverpool is een mooie club en wij hebben met Anwar El Ghazi al een goede vervanger klaarstaan.”

Maurice Steijn (trainer Sparta): “Als PSV goede dag heeft, hebben we weinig kans”

“Als PSV een goede dag heeft, dan hebben wij gewoon weinig kans in Eindhoven. Iedereen begint er natuurlijk over dat je nu zesde staat. Dat is hartstikke mooi, en ik krijg allerlei bijzondere statistieken voorgeschoteld, maar ik ben toch echt vooral bezig met dat we door deze wedstrijden te winnen verder afstand nemen van de onderste regionen. Die is geen angst, maar realisme. Vorig seizoen degradeerde we bijna. We proberen steeds beter te worden en daar werken we keihard aan.”

Wanneer is PSV – Sparta

De wedstrijd PSV Eindhoven – Sparta wordt op zaterdag 7 januari afgewerkt in het Philips Stadion te Eindhoven. De aftrap zal om 21:00 uur worden verricht. Pakt PSV direct drie punten of trekt Sparta de goede lijn van voor de winterbreak door en weet het te stunten in Eindhoven?

Volg de Nederlandse Eredivisie, PSV en Sparta Rotterdam vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen kunt lezen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie