Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Qatar – Ecuador

WK Qatar 2022: Qatar – Ecuador

Het WK voetbal begint traditioneel met een wedstrijd van het gastland. Dit keer is dat Qatar. En voor Nederland is het dit keer extra interessant omdat wij bij Qatar in de poule zitten. Sporttribune.nl blikt vooruit op de openingswedstrijd uit Groep A: Qatar – Ecuador.

Statistieken Qatar – Ecuador

De Head 2 Head statistieken laten zien dat er één keer eerder een interland is gespeeld tussen beide landen. Dit betrof toen een oefenduel. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd, waarbij Qatar op 12 november 2018 uiteindelijk als winnaar van het veld stapte.

Al in de eerste helft kwam Qatar op een 2-0 voorsprong. Dankzij treffers van Afif en Almoez zaten de spelers van het Aziatische land comfortabel in de kleedkamer. Na de rust zou dat echter anders worden. Qatar kwam nog wel op een 3-0 voorsprong, maar toen ging Ecuador wisselen en werd het snel 3-1 dankzij Valencia (66e minuut).

Diezelfde Valencia was amper vijf minuten laten ook verantwoordelijk voor de 3-2. Almoez zorgde vervolgens met zijn tweede voor opluchting bij Qatar, maar ook dat duurde niet lang. Cavallos bracht Ecuador vlak voor tijd weer op één doelpunt achterstand waardoor er een hectisch slotfase ontstond. Het bleef echter bij 4-3.

Key player Qatar: Ali Almoez

Qatar haar defensieve benadering op het veld betekent dat er weinig kansen zijn als ze het opnemen tegen Ecuador, Senegal en Nederland in Groep A, wat nog meer druk legt op key player Ali Almoez.

De 26-jarige spits staat al derde op de lijst met topscorers aller tijden van zijn land, met zijn 39 goals waardoor hij slechts drie keer achter recordhouder Mansour Muftah staat. In 2021 sloot Ali zich aan bij Luis Hernandez uit Mexico en werd de tweede speler in de geschiedenis die als topscorer eindigde in twee verschillende continentale competities. Hij deed dat op de AFC Asian Cup 2019 met negen doelpunten en de CONCACAF Gold Cup 2021 met vier.

Na eerder in Oostenrijk en Spanje te hebben gewerkt, oefent Ali zijn vak nu thuis uit bij Al Duhail, waar hij geniet van het mentorschap van een van de beste spelers aller tijden in Hernan Crespo, de hoofdcoach van zijn club.

Geschiedenis Ecuador

De historie van Ecuador op het internationale voetbalvlak is kort. Ecuador speelde in 2002 voor het eerst op het eindtoernooi van het WK. In totaal heeft het Ecuadoraanse voetbalteam aan drie wereldkampioenschappen voetbal deelgenomen. In Ecuador is voetbal een zeer geliefde sport. Veel jongeren komen er al op vroege leeftijd mee in aanraking, al is het maar op straat een balletje trappen.

Aan de Copa América – het Zuid-Amerikaanse voetbalkampioenschap – nam Ecuador in 1939 voor het eerst deel. Ook is Ecuador gastland geweest van deze voetbalkampioenschappen. Deze wedstrijden vonden plaats in 1993. Het Ecuadoraanse voetbalelftal wist tijdens deze voetbalkampioenschappen zelfs de halve finale te bereiken, maar hebben daarna geen opmerkelijke resultaten meer behaald. Sterspeler is Enner Valencia die in clubverband uitkomt voor Fenerbahce.

Wanneer is Qatar – Ecuador

De opening van het WK voetbal zal op zondag 20 november plaatsvinden als Qatar – Ecuador als eerste wedstrijd gepland staat. Beide landen trappen om 17:00 uur Nederlandse tijd af. Volg het WK voetbal in Qatar 2022 vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van de actie op dit veel besproken wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie