Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Rangers FC – PSV Eindhoven

UEFA Champions League: Rangers FC – PSV Eindhoven

PSV begint dinsdag aan het slotakkoord van de voorronde richting de UEFA Champions League groepsfase. Dat laatste deel begint in Schotland. De Eindhovenaren nemen het daar op tegen Rangers FC. Een oude bekende, want ook vorig jaar troffen beide clubs elkaar in de UEFA Champions League play-offs. Sporttribune blikt vooruit op Rangers FC – PSV Eindhoven.

Statistieken Rangers FC – PSV Eindhoven

De dubbele confrontatie van vorig seizoen staat menig voetbalfan nog in het geheugen gegrift. Een leuke herinnering is het echter niet. PSV leek lange tijd uitzicht te hebben op een plekje bij de Europese voetbalelite, maar in de slotfase ging het helemaal mis.

Het begon vorig jaar allemaal met een 2-2 gelijkspel op Ibrox. Een op het oog prima uitgangspositie voor PSV dat thuis erg lastig te verslaan is. Het Philips Stadion was dan ook klaar voor een feestje toen een week later Rangers op bezoek kwam. PSV had het beste spel en de beste kansen, maar scoorde niet. Rangers deed dat wel en dus gingen de Schotten door.

Peter Bosz: “Dit wordt weer een mooi avondje Ibrox”

PSV is door naar de play-offs van de Champions League. Trainer Peter Bosz is trots op zijn team en heeft er zin in om naar Glasgow te gaan voor de ontmoeting met Rangers FC. “Ik kan haast niet wachten. Dit wordt weer een mooi avondje Ibrox. We wilde deze wedstrijd spelen en mogen hem nu ook spelen. Het wordt een tweeluik met als inzet: the winner takes it all”, zegt trainer Bosz.

“Tegen Rangers zullen er een aantal dingen beter moeten”

Trainer Bosz wil zijn team nog wat aanscherpen voordat het de heenwedstrijd tegen Rangers FC speelt. “Tegen Rangers zullen er een aantal dingen beter moeten dan tegen Sturm. Daar deden we het behoorlijk, maar moeten we verdedigend beter staan als wij de bal hebben. Ik heb zin in de wedstrijd tegen Rangers”, zo besluit Bosz.

Joey Veerman: “We gaan voor revanche”

Ook Joey Veerman heeft duidelijk zin in de dubbele ontmoeting met Rangers FC. Hij was er vorig seizoen ook bij en kan zich nog goed herinneren hoe dat voelde. Veerman: “Die uitschakeling was vreselijk. Ik weet nog wel dat het sfeertje op Ibrox erg goed was, dus daar kijk ik wel naar uit. En we gaan voor revanche. Dit keer is hij voor ons.”

Wanneer is Rangers FC – PSV Eindhoven

De UEFA Champions League heenwedstrijd tussen Rangers en PSV wordt op dinsdag 22 augustus gespeeld op Ibrox, de thuishaven van Rangers FC. Om exact 21:00 uur zal de aftrap worden verricht en beginnen beide clubs aan hun onderlinge tweeluik met als inzet een plekje in de groepsfase van de UEFA Champions League.

Sportief en financieel een heel belangrijk potje, want er staan miljoenen op het spel. Volg de ontknoping van de play-offs voor PSV en Rangers FC vanaf de eerste rij via het online voetbalnieuws kanaal Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie