Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Rangers FC – PSV Eindhoven

UEFA Champions League: Rangers FC – PSV Eindhoven

PSV speelt op dinsdag 16 augustus de heenwedstrijd in de play-offs van de UEFA Champions League. De Eindhovenaren moeten een uitwedstrijd spelen bij Rangers FC. De club van de Nederlandse trainer Giovanni van Bronckhorst. Sporttribune.nl blikt vooruit op Rangers FC – PSV Eindhoven.

Statistieken Rangers FC – PSV Eindhoven

Rangers en PSV stonden voor het laatst tegenover elkaar in 2011. PSV kwam thuis niet verder dan 0-0 maar wist in de return in Glascow alsnog de Schotse ploeg te verslaan. Eindstand: 0-1.

Afgelopen weekend kwamen beide clubs ook in actie in hun eigen competitie. De Rangers wonnen thuis met 4-0 van St. Johnstone. PSV speelde een uitwedstrijd in Deventer, waar Go Ahead Eagles de tegenstander was. Het verweer van de thuisploeg duurde slechts een half uur. Bij een stand van 0-1 kreeg een speler van Go Ahead de rode kaart voorgeschoteld. Het werd nog wel 1-1, maar in de extra tijd van de eerste helft sloeg PSV toe: 1-3 ruststand.

Ook na de thee bleef PSV drukken en was het verreweg de betere van de twee. Uiteindelijk werd de eindstand in de Adelaarshorst bepaald op 2-5.

Ruud van Nistelrooy: “Ik zou ons absoluut niet de favoriet willen noemen”

PSV trainer Ruud van Nistelrooy kijkt uit naar de wedstrijden tegen Rangers FC. Een belangrijke wedstrijd, alweer. Van Nistelrooy beseft dat het een lastige potje gaat worden voor zijn ploeg. “We spelen tegen de finalist van de Europa League. En we weten wat voor thuiswedstrijden zij kunnen spelen, gesteund door een fanatieke aanhang. Favoriet zou ik ons absoluut niet willen noemen.”

Uitstel FC Volendam

Geluk bij een ongeluk is dat de KNVB het Eredivisie duel tegen FC Volendam verplaatste tot na het tweeluik tegen de Schotten. “De vraag van de KNVB kwam al tijdens de voorbereiding”, aldus Van Nistelrooij. “Ik heb daar direct ‘ja’ op gezegd. We werken nu toe naar de uitwedstrijd van dinsdag en hebben daarna acht dagen voorbereidingstijd voor de return. Dat is een luxe van jewelste. We krijgen de tijd om een klein beetje adem te halen na deze beste wel pittige competitiestart met de nodige wedstrijden.”

Wanneer is Rangers FC – PSV Eindhoven

De Champions League play-off wedstrijd Rangers FC – PSV Eindhoven wordt op dinsdag 16 augustus gespeeld op Ibrox in het Schotse Glasgow. Het duel begint om 20:30 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Champions League, Rangers FC en PSV Eindhoven vanaf de eerste rij op de online Sporttribune!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie