Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Super Cup 2022: Real Madrid – Eintracht Frankfurt

UEFA Super Cup 2022: Real Madrid – Eintracht Frankfurt

Op woensdag 10 augustus staat de UEFA Super Cup op het programma. Het onderonsje tussen de Champions League en Europa League winnaar wordt dit jaar gespeeld tussen Real Madrid en Eintracht Frankfurt. De Spanjaarden wonnen de UEFA Champions League en de Duitser de Europa League. Sporttribune blikt vooruit op Real Madrid – Eintracht Frankfurt.

Statistieken Real Madrid – Eintracht Frankfurt

De UEFA Super Cup mag je alleen spelen als je in het vorige seizoen een dikke prijs hebt gepakt. Beide clubs komen dus met goede adelbrieven in dit duel. Eintracht Frankfurt wist zeer verrassend de eindwinst te pakken in de Europa League. Zij versloegen Rangers FC van de Nederlandse trainer Giovanni van Bronckhorst. Eintracht won na strafschoppen.

Real Madrid is echter dik favoriet, omdat zij de Champions League wonnen. Liverpool, met Virgil van Dijk, werd met 0-1 verslagen dankzij een goal van Vinicius Junior (59e minuut).

Carlos Ancelotti (Real Madrid): “Eintracht is een team dat zeker problemen voor ons zal creëren, maar we zijn er klaar voor”

Volgens coach Ancelotti speelt Eintracht Frankfurt niet voor niets in de Supercup. “Het is een verdiende Super Cup-finale. Vorig seizoen deed Eintracht het geweldig. Ze behoorden tot de favorieten en speelden een aantal mooie wedstrijden. Tegen Barcelona wonnen ze in het Camp Nou. Het is een team dat zeker problemen voor ons zal creëren, maar we zijn er klaar voor”, zegt de Italiaanse trainer in zijn voorbeschouwing.

Oliver Glasner: “We kijken er naar uit om het op te nemen tegen Real Madrid”

Eintracht-trainer Oliver Glasner voorspelt een loodzware wedstrijd tegen Real. “De kans om een tweede Europese trofee te winnen, is genoeg stimulans”, zegt de Frankfurt-coach. “Maar we kijken er allemaal erg naar uit om het op te nemen tegen Real Madrid”, aldus coach Glasner op de persconferentie voorafgaand aan deze Super Cup 2022.

Wanneer is Real Madrid – Eintracht Frankfurt

De UEFA Super Cup 2022 tussen Real Madrid en Eintracht Frankfurt wordt op woensdag 10 augustus gespeeld. Dit voorgerecht voor het komende Europese voetbalseizoen begint om 21:00 uur in het Helsinki Olympic Stadion in Finland.

Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl. Mis niks van de Eredivisie, Conference League, Europa League en deze UEFA Super Cup dankzij onze dagelijkse nieuwsberichten over het nationale en internationale voetbal.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie