Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Heerlijke oefenpotje: Real Madrid – FC Barcelona

Heerlijke oefenpotje: Real Madrid – FC Barcelona

In de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) spelen Real Madrid en FC Barcelona in het Allegiant Stadium, vlakbij Las Vegas een oefenwedstrijd tegen elkaar. De twee kemphanen uit de Spaanse competitie treffen elkaar in het kader van een sterk bezet internationaal toernooi. El Clasiso in de Verenigde Staten! Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Real Madrid – FC Barcelona

De wedstrijden tussen Real en Barça zijn altijd beladen, zelfs als het een oefenduel in een betrekkelijk onbeduidend toernooi betreft. De laatste paar keer dat beide clubs elkaar troffen, trok Real Madrid aan het langste eind. FC Barcelona zal er dan ook alles aan gelegen zijn om dit keer wel als winnaar uit de bus te komen.

In de halve finale van de Spaanse Supercup van afgelopen seizoen wist Barcelona het nog bijzonder spannend te maken door er een verlenging uit te slepen. Luuk de Jong maakte de 1-1. In die extra tijd kwam de klasse van Real weer bovendrijven. Los Blancos won met 2-3.

Carlo Ancelotti: “Wedstrijden tegen Barcelona zijn nooit vriendschappelijk”

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti is heel direct als het over de oefenwedstrijd tegen FC Barcelona gaat. Volgens hem is het meer dan een oefenpotje. “Het is nooit een vriendschappelijke wedstrijd tegen Barcelona”, zegt de Italiaanse trainer.

“We willen een show neerzetten”

“Het feit dat we ze vroeg in het seizoen tegenkomen, is heel goed voor ons”, aldus Ancelotti.
We willen allebei deze wedstrijd hier winnen en een show neerzetten, zoals Real Madrid versus Barcelona altijd is.”

Oscar Hernandez: “Hopelijk met Xavi tegen Real Madrid”

FC Barcelona is zonder trainer Xavi Hernandez op trainingskamp in de Verenigde Staten. Volgens de Spaanse media hebben Amerikaanse autoriteiten het visum van Xavi ingetrokken omdat de trainer in de laatste 5 jaar 3 keer in Iran is geweest. Zijn broer Oscar Hernandez neemt de taak over als FC Barcelona zondag tegen Real Madrid speelt. “Het is niet makkelijk voor Xavi, we hopen dat hij nog voor de wedstrijd tegen Real Madrid kan afreizen naar de VS.”


“We hebben een voorsprong in kwaliteit”

Over de Clasico tegen Real zegt hij: “We hebben een sprong voorwaarts gemaakt in kwaliteit. Bovendien hebben wij met Robert Lewandowski een zeer sterke speler in onze selectie mogen verwelkomen. In de voetbalwereld weet iedereen dat hij een topspeler is. Ook de staf gelooft dat we een speler van wereldklasse nodig hadden en nu hebben we hem. Het zou mooi zijn als hij tegen Real direct zijn klasse toont.”

Wanneer is Real Madrid – FC Barcelona

De oefenwedstrijd Real Madrid – FC Barcelona wordt op zondag 24 juli in de Verenigde Staten gespeeld. Het duel begint om 05:00 uur Nederlandse tijd. Volg al het voetbalnieuws over Real, Barcelona en de andere Spaanse voetbalelftallen vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie