Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Brabants onderonsje in Eredivisie: RKC Waalwijk – PSV Eindhoven

Brabants onderonsje in Eredivisie: RKC Waalwijk – PSV Eindhoven

In speelronde 24 van de Nederlandse Eredivisie speelt PSV de Brabantse derby tegen RKC. De thuisploeg zal graag een driepunter willen scoren, maar weet ook dat dat de de afgelopen tientallen jaren niet is gelukt. PSV lijkt na een lastige herstart in 2023 juist weer in topvorm na zeges op Sevilla, FC Twente en ADO Den Haag (beker). Sporttribune blikt vooruit op RKC Waalwijk – PSV Eindhoven.

Statistieken RKC Waalwijk – PSV Eindhoven

In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen vielen er telkens zeges te noteren voor PSV. Zowel in Waalwijk als in Eindhoven heeft RKC weinig tot niets in te brengen als de Eindhovenaren de tegenstanders zijn.

Eerder dit seizoen ging RKC op bezoek bij PSV. Ook toen was de uitslag in het voordeel van PSV. Het verschil was minimaal met een 1-0 eindstand, maar ook die uitslag is goed voor drie punten. Het hoeft immers niet altijd 13-0 te worden om de winnen, al maakte PSV het wel heel spannend door pas in de blessuretijd de winnende goal te maken in die wedstrijd tegen RKC.

Joseph Oosting (trainer RKC): “Mannelijke verdedigen en in omschakeling toeslaan”

RKC geeft zich als het aan trainer Joseph Oosting niet vooraf af gewonnen nu PSV op bezoek komt in Waalwijk: “PSV is natuurlijk een hele goede ploeg en verliezen van dit PSV is geen schande, maar we moeten niet met teveel ontzag voor PSV de wedstrijd in gaan. Als we mannelijk durven te verdedigen dan kunnen we in de omschakeling toeslaan.”

“Met mes tussen de tanden”

De wil is er dus zeker bij RKC, maar het is de vraag of het ook mogelijk is om tegen dit PSV te stunten? Oosting: “Je wilt natuurlijk aan de voorkant heel veel bereiken als je tegen PSV moet spelen. We trainen de hele week specifiek op zaken om ze te kunnen bestrijden. Maar als je niet met het mes tussen de tanden het veld op gaat, ben je tegen dit PSV kansloos.”

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “Lastige en moeilijke tegenstander”

In Eindhoven lijkt de rust ook weer een beetje teruggekeerd. De uitschakeling in de Europa League deed zeer, maar de 2-0 zege op Sevilla maakte veel goed. Afgelopen donderdag werd ook nog de halve eindstrijd van het bekertoernooi gehaald en dus lijkt RKC een perfecte tegenstander om dat vertrouwen nog even verder op te krikken. De Waalwijkers wonnen deze eeuw namelijk nog niet één keer van PSV. Van Nistelrooij ziet dat echter anders: “RKC is een lastige ploeg en een moeilijke tegenstander.”

“Respect voor RKC Waalwijk”

Daarmee zegt hij niet dat PSV volgens hem ‘gewoon’ moet winnen in Waalwijk: “Natuurlijk zeggen we: daar moet PSV toch gewoon van winnen. Die ambitie is er ook en is duidelijk, maar ik spreek me nooit uit over een tegenstander op die manier. Ik respecteer elke tegenstander en heb zeker ook respect voor RKC Waalwijk. Het is geen pretje om tegen ze te spelen, want het is een hele ervaren ploeg.”

Wanneer is RKC Waalwijk – PSV Eindhoven

De Eredivisie wedstrijd RKC Waalwijk – PSV wordt op zondag 5 maart gespeeld in het Mandemakers stadion te Waalwijk. De bal begint met rollen om 14:30 uur. Het duel zal onder leiding staan van scheidsrechter Van den Kerkhof.

Bij RKC ontbreekt de Deen Biereth in de wedstrijdselectie vanwege een blessure. Bij PSV hoeven we niet te zoeken naar Thorgan Hazard (spierblessure), Fofana en Savio (spierblessure). Luuk de Jong, die eerder deze week bedankte voor Oranje kan wél gewoon meedoen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie