Momenteel jij en 55 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Ronald Koeman hoopt op drie punten in La Liga duel FC Barcelona – Valencia

Ronald Koeman hoopt op drie punten in La Liga duel FC Barcelona – Valencia

Het zijn spannende tijden voor trainer Ronald Koeman. Hij maakt een lastige periode door met zijn club FC Barcelona. Aanstaande zondag staat er opnieuw een lastige wedstrijd op het programma: FC Barcelona – Valencia. Koeman hoopt uiteraard op drie punten, maar zal ongetwijfeld zenuwachtig zijn over de afloop van dit duel. Sporttribune.nl blikt vooruit deze Spaanse topper.

Statistieken FC Barcelona – Valencia

De Head 2 Head statistieken van FC Barcelona – Valencia tonen dat de bezoekers het regelmatig goed doen op bezoek in de Catalaanse hoofdstad. Vorig seizoen eindigde de clash in 2-2. Twee seizoenen geleden wist Valencia in de Copa del Rey zelfs te winnen van de Spaanse voetbalgrootmacht. Op 25 mei 2019 werd het 1-2 in de finale van die Spaanse beker.

Favoriet bij FC Barcelona – Valencia

De meeste voetbalanalisten gokken toch op winst voor FC Barcelona. Die keuze is vooral gebaseerd op historie, want Valencia staat hoger in de stand: achtste, terwijl Koeman en co op plaats negen bivakheren.

Toch is Barca favoriet en dat heeft ook alles te maken met het thuisvoordeel. Barcelona heeft bovendien een trouwe aanhang die in Camp Nou echt het verschil kunnen maken.

Blessures en schorsingen

Koeman kan in de topper tegen Valencia niet beschikken over Martin Braithwaite, Ousmane Dembélé, Pedri en Ronald Araújo. Sergio Aguero keert terug van kuitblessure en is wel weer inzetbaar.

Ook Valencia heeft een aantal spelers in de ziekenboeg. José Gayá, Carlos Soler en Thierry Correia zijn allen niet inzetbaar in de La Liga topper tegen Barça.

Ronald Koeman: “We kijken uit naar de herstart tegen Valencia”

“Juist in dit soort moeilijke situaties haal ik het beste uit mezelf en het team naar boven. Ik geef toe dat Lionel Messi vorig seizoen veel verbloemd heeft. De problemen die we nu hebben, hadden we toen ook al. Maar toen hadden we Messi nog. Ik denk echter dat het ergste voorbij is. Ik zie veel spelers terugkeren van blessures en merk dat de sfeer nog altijd goed is. We kijken uit naar de herstart tegen Valencia en ik heb bijzonder veel vertrouwen in mijn spelersgroep dat ze deze klus zullen klaren.”

Louis van Gaal: “Men zoekt het altijd bij de buitenlanders”

Ook Bondscoach Louis van Gaal volgt de verrichtingen van Koeman en FC Barcelona op de voet. Hij had tijdens de afgelopen interlands immers drie spelers van La Blaugrana in zijn selectie: “Als het slecht gaat, zoekt men in Barcelona altijd naar de buitenlanders. In dit geval is de coach (Ronald Koeman, red.) ook een buitenlander. Dat heb ik zelf ook meegemaakt, dus de geschiedenis herhaalt zich”, zei Van Gaal onlangs over de situatie bij de Spaanse topclub waar Luuk de Jong, Frenkie de Jong en Memphis Depay spelen.

“Ik denk dat Frenkie er heel goed mee omgaat, net als Ronald, Luuk en Memphis. Op dit moment proberen ze er volgens mij alles aan te doen. Als ik naar de data van Memphis kijk op trainingen en wedstrijden… Ik heb nog nooit zo’n spits gehad die zoveel loopt, diep gaat en in de bal komt. Dat is lovenswaardig.”

Wanneer is FC Barcelona – Valencia

De La Liga wedstrijd FC Barcelona – Valencia wordt op zondag 17 oktober gespeeld in Estadio Camp Nou gelegen in de Catalaanse hoofdstad. Het topduel begint om 21:00 uur. Gaat Koeman winnen? Volg al het internationale voetbalnieuws over Europese topcompetities als La Liga, clubs als FC Barcelona en Valencia vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie