Momenteel jij en 95 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Rotterdamse derby in Eredivisie: Sparta – Feyenoord

Rotterdamse derby in Eredivisie: Sparta – Feyenoord

Zondag wordt in de Nederlandse Eredivisie de stadsderby tussen Sparta en Feyenoord afgewerkt. De Rotterdamse derby in speelronde 11 van het seizoen 2021 – 2022 wordt op Het Kasteel gespeeld en begint om 12:15 uur. Welke Rotterdamse ploeg gaat er met de winst vandoor? Of gaan beide clubs uit de havenstad de puntjes netjes delen? Sporttribune.nl blikt vooruit op Sparta – Feyenoord!

Statistieken Sparta – Feyenoord

Wedstrijden tussen Sparta en Feyenoord staan op zichzelf, zo vertellen de supporters, spelers en trainers rondom beide ploegen. De uitslagen uit de afgelopen onderlinge ontmoetingen waren dan ook niet altijd logisch. Sparta won weleens terwijl het onderin stond en Feyenoord verloor weleens als het bovenaan stond.

Afgelopen jaren ging het vaak over en weer. Sparta verloor begin dit jaar met 0-2 van de stadsgenoten uit Zuid. Sparta speelde een paar seizoenen niet in de Eredivisie en dus is het duel daarvoor gedateerd op 17 december 2017. Feyenoord won destijds met maar liefst 0-7 op Het Kasteel. Een opmerkelijke zevenklappen, vooral als je bedenkt dat begin dat jaar Sparta de stadsderby nog met 1-0 wist te winnen.

Favoriet bij Rotterdamse derby Sparta – Feyenoord

Gezien de huidige vorm is Sparta duidelijk de underdog. De ploeg van trainer Henk Fraser staat zeventiende en wint haar duels heel moeizaam. Feyenoord daarentegen staat qua verliespunten tweede, ze moeten nog een duel inhalen, en lijkt de dip die het had na de nederlaag tegen Vitesse en het gelijke spel tegen RKC Waalwijk weer te boven.

Henk Fraser: “Rotterdamse derby zware wedstrijd voor dit Sparta tegen dit Feyenoord”

“Het wordt een hele zware wedstrijd voor dit Sparta tegen dit Feyenoord. We moeten fit zijn en als team bij elkaar blijven. Feit blijft wel dat je altijd overwinningen nodig hebt. Voor de stand op de ranglijst, maar ook voor het gevoel. En winst in de derby tegen Feyenoord zal voor een extra goed gevoel zorgen.”

Arne Slot: “”Sparta heeft een elftal dat hard werkt”

“Sparta heeft een elftal dat hard werkt. We zullen het zeker niet cadeau krijgen. We doen het goed in Europa, maar willen het ook in de Eredivisie laten zien. Volgens mij hebben we al aangetoond dat we het prima aan kunnen om in twee toernooien goed te zijn. Zondag kunnen we dat nogmaals benadrukken door ook in de stadsderby ons van onze beste kant te laten zien.”

Wanneer is Sparta Rotterdam – Feyenoord Rotterdam

De Eredivisie wedstrijd Sparta Rotterdam – Feyenoord Rotterdam wordt op zondag 31 oktober gespeeld en begint al om 12:15. In het idyllische stadion van de Spartanen kan het soms spoken en op de dag dat wereldwijd Halloween wordt gevierd zou dat dit keer ook zomaar het geval kunnen zijn. Volg als het voetbalnieuws rondom deze Rotterdamse derby, Sparta en Feyenoord vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie