Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

FC Santa Coloma – AZ Alkmaar

FC Santa Coloma – AZ Alkmaar

In de derde voorronde van de UEFA Europe Conference League speelt AZ Alkmaar eerst een uitwedstrijd bij FC Santa Coloma. De club uit Andorra is op donderdag 10 augustus de gastheer voor dit heenduel. Kan AZ direct een goede basis leggen om het vervolgens thuis af te maken? Sporttribune.nl blikt vooruit op FC Santa Coloma – AZ Alkmaar.

Statistieken FC Santa Coloma – AZ Alkmaar

Beide clubs troffen elkaar nog niet eerder op het internationale voetbalpodium. Vergelijkingsmateriaal uit eerdere ontmoetingen ontbreekt dus. Wel kunnen we de laatste gespeelde wedstrijden tegen elkaar afzetten en dan ontdekken we al snel dat het wel goed zit met de vorm bij AZ.

FC Santa Coloma moest in de eerste en twee voorronde al diep gaan om door te komen. Het versloeg pas na verlenging Penybont uit Wales en had ook de nodige moeite met Sutjeska. Ook tegen de club uit Montenegro was extra tijd noodzakelijk om afstand te kunnen nemen.

AZ daarentegen verloor geen enkele wedstrijd in de voorbereiding op dit nieuwe voetbalseizoen. Alleen tegen Norwich City kwam het niet verder dan een gelijkspel. Alle overige duels werden gewonnen. Een knappe en lekkere 1-0 zege op Bologna was het laatste wapenfeit van de Alkmaarders voor deze Conference League clash met Santa Coloma.

AZ trainer Pascal Jansen: “Minder niveau dan we gewend zijn”

Pascal Jansen beleefde de afgelopen jaren een aantal mooie successen met AZ in Europa. Grote clubs werden verslagen of het vuur aan de schenen gelegd. Uitwedstrijden in Andorra tegen clubs als FC Santa Coloma is dan wel even wat anders. Jansen: “Het is van minder niveau dan dat wij hier gewend zijn. Dat maakt het ook wel een beetje tricky. Want je kunt daardoor ook denken; die klus klaren we wel even. Maar wij hebben ons niet anders voorbereid dan tegen West Ham of tegen Lazio.”

“Myron van Brederode en Mees de Wit blijven thuis”

AZ reist niet met een geheel fitte selectie af naar Andorra. Zo laat Jansen tegenvoer ESPN weten dat Mees de Wit thuisblijft. “Uit voorzorg hebben wij hem tegen Bologna ook al buiten de ploeg gehouden. Hij heeft wel een aantal dagen kunnen trainen maar nog niet goed genoeg. Ook Myron van Brederode zal niet instappen. Hij is dinsdag op de training geblesseerd geraakt.”

Wanneer is FC Santa Coloma – AZ Alkmaar

Voetballiefhebbers die de wedstrijd FC Santa Coloma – AZ Alkmaar willen volgen zullen op donderdag 10 augustus om 19:00 uur moeten inschakelen via de livestream of tv-uitzending. Want dan trappen beide clubs af voor dit heenduel in de derde voorronde van de UEFA Europe Conference League, seizoen 2023 – 2024.

Mis niks van de actie op het internationale strijdtoneel en volg ook AZ Alkmaar in haar jacht op Europese succes door op Sporttribune.nl vanaf de eerste rij het komende voetbalseizoen te volgen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie