Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Sarina Wiegman ook van start op WK voetbal 2023: Engeland – Haïti

Sarina Wiegman ook van start op WK voetbal 2023: Engeland – Haïti

Bondscoach Sarina Wiegman begint komende zaterdag aan haar WK voetbal 2023. Als keuzevrouw van de Engelse formatie komt de Nederlandse die dag in actie tegen Haïti. Normaal gesproken zou dit voor de Engelse vrouwen geen probleem mogen zijn, maar op een WK is alles mogelijk. Sporttribune blikt vooruit op Engeland – Haïti.

Statistieken Engeland – Haïti

Er zijn geen voorgaande ontmoetingen tussen beide landen. Bij de statistieken hoeven dan ook alleen maar te kijken naar de laatst gespeelde wedstrijden. Haïti is in dit verhaal voor ons natuurlijk de grote onbekende. De dames speelden begin juli nog op de Central American & Caribbean Games. Dat toernooi verliep echter niet zo succesvol. Er werden drie wedstrijden gespeeld en die gingen alle drie verloren: Centro Caribe (1-3 verlies), Venezuela (4-1 verlies) en Costa Rica (2-0 verlies).

Voor Sarina Wiegman en Engeland verliep het traject richting dit WK voetbal 2023 ook niet vlekkeloos. Na zeges op Italië (2-1) en België (6-1) tijdens de Arnold Clark Cup in februari van dit jaar leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Daarna stokte de motor enigszins. De Finalisma Woman werd nog wel gewonnen. Na verlenging en penalty’s werd Brazilië verslagen. De oefenduels tegen Australië (0-2 verlies) en Portugal (0-0) gaven vervolgens weinig reden tot juichen.

Sarina Wiegman: “We hebben een droom: wereldkampioen worden!”

Bondscoach Sarina Wiegman werd vorig jaar zomer met Engeland Europees kampioen. Het was de tweede keer in de historie dat Lionesses Europees kampioen werd, maar een WK winnen, lukte de Engelse damesploeg nog nooit. Bondscoach Wiegman heeft hoop dat het dit keer wel gaat lukken. “De verwachtingen zijn erg hoog. En ja, we hebben een droom: wereldkampioen worden.”

“Haïti is onvoorspelbaar, atletisch en zeer opportunistisch”

De ploeg van bondscoach Wiegman neemt het in Australië en Nieuw-Zeeland in de groepsfase op tegen Denemarken en China, maar eerst de wedstrijd tegen Haïti. Volgens de Nederlandse bondscoach is dat al geen gemakkelijke opdracht, “Haïti is voor het eerst op een WK, al hebben ze wel veel spelers in de selectie die al op het onder 20 toernooi in Frankrijk hebben gespeeld. Bij ons is iedereen fit. We zijn klaar om te gaan”, vervolgt Wiegman naar analyse. “Ze hebben een team dat atletisch en zeer opportunistisch is – ook wat onvoorspelbaarheid, maar we gaan proberen ons eigen spel te spelen.”

Wanneer is Engeland – Haïti

Het WK voetbal 2023 duel Engeland – Haïti wordt gespeeld op zaterdag 22 juli om 11:30 uur(Nederlandse tijd) in het Suncorp Stadion te Brisbane. Beide landen zitten in Groep D. Daarin strijden ook Denemarken en China om een plekje in de knock-outfase. Wiegman zal met haar Engelse vrouwen bij de eerste twee moeten eindigen om de groepsfase te overleven.

Wint bondscoach Wiegman met haar speelsters deze eerste wedstrijd van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland? Volg het via Sporttribune.nl en mis niks van de actie op het Wereldkampioenschap damesvoetbal 2023!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie