Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: sc Heerenveen – Vitesse

Eredivisie: sc Heerenveen – Vitesse

In speelronde 19 van de Eredivisie wordt het duel sc Heerenveen – Vitesse gespeeld. Beide ploegen bivakkeren in de middenmoot en kunnen bij winst in deze wedstrijd omhoog gaan kijken. Sporttribune blikt vooruit op het duel in Abe Lenstra tussen sc Heerenveen en Vitesse Arnhem.

Statistieken sc Heerenveen – Vitesse

In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen wist Heerenveen drie keer te winnen, Vitesse won eenmaal en het eindigde één keer in een gelijkspel. Vorig seizoen werd Heerenveen – Vitesse op 30 oktober gespeeld. Toen wist Vitesse met 1-2 te winnen.

In de afgelopen midweekse speelronde ging Heerenveen onderuit tegen Fortuna Sittard. Het werd in Limburg 2-0 voor de thuisploeg. Vitesse deed het tegen FC Twente een stuk beter. De Arnhemmers pakten tegen de nummer vier een punt door met 2-2 gelijk te spelen.

Dave Propper is weer profvoetballer

De kans is groot dat Davy Propper in Friesland zijn comeback maakt als profvoetballer. Propper stopte afgelopen zomer bij PSV omdat hij het plezier in het voetbal had verloren. Deze week tekende hij echter weer een contract bij oude liefde Vitesse en kan dus komend weekend tegen sc Heerenveen alweer in actie komen.

Gemis

“Na mijn beslissing heb ik bewust afstand genomen van de voetbalwereld”, vertelt hij op de clubwebsite van Vitesse. “Dat is voor mij een belangrijke en leerzame periode geweest. Ik vond de rust om mijn gedachten de vrije loop te laten, iets wat ik op dat moment ook nodig had. Maar naarmate de tijd vorderde en ik steeds meer over de toekomst ging nadenken, groeide toch het gemis van het voetbal.

“Ik ben er weer klaar voor”

Propper vervolgt: “Dat had ik op voorhand niet zozeer verwacht, maar ook niet uitgesloten. Je ziet het wel vaker: pas als je afstand of afscheid van iets neemt, kom je erachter wat het écht voor je betekent. Je krijgt weer oog voor de positieve aspecten. Dat is in de eerste plaats natuurlijk het voetbal zelf, maar verder ook het samenwerken, presteren en onderdeel zijn van een team en een club. Natuurlijk ben ik wel realistisch; de schaduwkanten zijn niet zomaar verdwenen. Maar na goed te hebben nagedacht, het voetbal weer te hebben ervaren en twee maanden de tijd te hebben genomen, ben ik ervan overtuigd dat de juiste balans aanwezig kan zijn. Ik ben er weer klaar voor.”

Wanneer is sc Heerenveen – Vitesse

De Eredivisie wedstrijd sc Heerenveen – Vitesse Arnhem wordt op zaterdag 28 januari gespeeld in het Abe Lenstra stadion te Heerenveen. De wedstrijd in Friesland begint om 20:00 uur.

Volg het Nederlandse profvoetbal, Heerenveen en Vitesse vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van de actie in de Nederlandse Eredivisie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie