Momenteel jij en 135 anderen op onze sporttribune

UEFA Europa League: Sevilla – Juventus

De finale van de UEFA Europa League zal worden gespeeld door Sevilla of Juventus. Beide ploegen staan komende donderdag namelijk tegenover elkaar in de return van de halve eindstrijd. Sevilla speelt thuis nadat er vorige week in Turijn gelijk werd gespeeld. Hoe eindigt deze Spaans-Italiaanse voetbalclash? Sporttribune.nl blikt vooruit op Sevilla – Juventus!

Statistieken Sevilla – Juventus

De wedstrijd in Turijn verliep voor Juventus aanvankelijk prima. De formatie van trainer Inzaghi had een duidelijk overwicht en kreeg ook kansen om op voorsprong te komen. Die voorsprong kwam er niet, want Sevilla wist na een klein half uur spelen de score te openen: 0-1.

De Spaanse La Liga club hield vervolgens de deur goed dicht en Juventus leek met een nederlaag deze return in te moeten gaan. De fans van De Oude Dame uit Turijn werden uiteindelijk toch beloond voor hun hartstochtelijke aanmoediging, want in de 97e minuut (ver in de blessuretijd) wist invaller Gatti de gelijkmaker te maken. Hierdoor gaan we deze return in Spanje in met een 1-1 tussenstand.

José Luis Mendilibar: “Blij vertrokken uit Turijn”

Sevilla FC trainer José Luis Mendilibar kijkt met opgeven hoofd terug aan de heenwedstrijd tegen Juventus. Dat geeft vertrouwen richting de thuiswedstrijd tegen de Italiaanse ploeg. “Ik ben tevreden. Die late tegengoal van Juventus is natuurlijk jammer. Maar het is wat het is. De scheidsrechter liet het spel doorgaan en we konden de corner niet verdedigen. We zijn blij vertrokken uit Turijn omdat we een geweldige wedstrijd hebben gespeeld en we Juventus in eigen huis konden afstoppen”, zegt de trainer van onder meer de Nederlandse centrale verdediger Karim Rekik.

“Veel vertrouwen voor de return in eigen stadion”

De Spaanse cupfighter maakt zich dan ook op voor de ontmoeting met de Oude Dame uit Turijn in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Trainer Mendilibar maakt zijn team klaar voor de return. “We moeten aan de hele wedstrijd denken, niet alleen aan de laatste seconde. De heenwedstrijd geeft ons dan heel veel vertrouwen voor de return in eigen stadion”, aldus Mendilibar tot besluit van zijn vooruitblik.

Massimiliano Allegri: “Alles nog om voor te spelen in de terugwedstrijd”

Sevilla scoorde vorige week als eerst in Turijn, maar Juventus wist dat weer recht te zetten. Juventus-trainer Massimiliano Allegri heeft dan ook vertrouwen in het halen van de finale met zijn team. “De jongens deden het goed door terug te vechten en een verdiend gelijkspel te behalen, waardoor alles overbleef om voor te spelen in de terugwedstrijd”, zo steekt trainer Allegri van wal.

“Alles moet wijken voor een finaleplaats”

De wedstrijd in de Spaanse sinaasappelstad is volgens trainer Allegri niet zomaar gewonnen. “Sevilla is een zeer ervaren ploeg die er altijd in zit. Vergeet niet dat Manchester United met 2-0 voor hen stond en ze bleven zich aan het plan houden, waardoor het uiteindelijk 2-2 werd. Wij weten dat we ook schade kunnen aanrichten als er ruimtes vrijkomen en de terugwedstrijd 95 minuten duurt of misschien zelfs 120. Hoe dan ook: wij willen de finale bereiken en daar zal alles voor moeten wijken.”

Wanneer is Sevilla – Juventus

De wedstrijd Sevilla FC – Juventus wordt op donderdag 18 mei gespeeld in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán te Sevilla. Het eerste fluitsignaal zal klinken omstreeks 21:00 uur. Mocht er na 90 minuten voetballen nog geen verschil zijn tussen beide clubs, dan volgt er een verlenging en eventueel strafschoppen om te bepalen wie er naar de finale in Budapest gaat.

Volg het allemaal vanaf de eerste rij via je virtuele stoeltje op Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen op topwedstrijden kunt lezen. En mis niks van de ontknoping in de UEFA Europa League 2022 – 2023!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+