Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Slavia Praag – Feyenoord: halen de Rotterdammers de halve finale?

Slavia Praag – Feyenoord: halen de Rotterdammers de halve finale?

Feyenoord staat komende donderdag voor een moeilijke opdracht: winnen in Praag. Het heenduel in Rotterdam eindigde vorige week in 3-3. Hierdoor moet Feyenoord op donderdag 14 april winnen in de Tsjechische hoofdstad om zich te kwalificeren voor de halve eindstrijd van UEFA Conference League. Sporttribune blikt vooruit op Slavia Praag – Feyenoord.

Statistieken Slavia Praag – Feyenoord

Feyenoord en Slavia lijken dit seizoen voor eeuwig aan elkaar gekoppeld. Beide elftallen zaten al in dezelfde poule in de groepsfase van de Conference League en staan nu in de kwartfinales opnieuw tegenover elkaar. En dat is goed, maar ook slecht nieuws voor Feyenoord.

Het goede nieuws is dat Slavia in de voorgaande drie wedstrijden niet één keer wist te winnen van de Rotterdamse formatie. Het slechte nieuws is dat Feyenoord de laatste twee keer ook niet van Slavia wist te winnen. Beide duels eindigde namelijk in een gelijkspel.

Arne Slot: “We hebben te makkelijk de bal verloren”

Feyenoord trainer Arne Slot baalde na afloop van de 3-3 in de eigen Kuip en dat had verschillende redenen. Slot: “Ik ben over heel veel dingen tevreden, maar ik vind wel dat we te makkelijk de bal verliezen en dat we bij een 1-3 stand bij twee standaardsituaties heel slecht verdedigen.”

Gewaarschuwd

De trainer had daar ook voor gewaarschuwd in de kleedkamer. “We kunnen wel heel blij en tevreden zijn met het resultaat, maar afgelopen donderdag hebben standaardsituaties ons de das omgedaan. En dat is ons eerder tegen Slavia ook gebeurd. Het zijn dingen die we moeten meenemen naar de rest van het seizoen en zeker naar donderdag.”

Slavia Praag pakt koppositie in eigen land

Afgelopen weekend tankte Feyenoord vertrouwen door het Eredivisieduel tegen Heracles Almelo met grote cijfers (1-4) te winnen, maar ook Slavia Praag deed goede zaken. In de eigen competitie pakte het de koppositie af van Victoria Plzen. Slavia won zelf, terwijl Plzen gelijkspeelde. Hierdoor is Slavia nu de trotse koploper in Tsjechië en dat zal ze ongetwijfeld vleugels geven als Feyenoord donderdag langskomt in Praag.

Wanneer is Slavia Praag – Feyenoord Rotterdam

De return in de kwartfinale van de UEFA Europe Conference League 2021 – 2022 wordt op donderdag 14 april gespeeld in Praag. Het allesbeslissende duel begint om 21:00 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Conference League, Slavia Praag en Feyenoord vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie