Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Speelronde 31 Eredivisie: Sparta Rotterdam – AZ Alkmaar

Speelronde 31 Eredivisie: Sparta Rotterdam – AZ Alkmaar

Bijna iedere ploeg heeft nog wel iets om voor te spelen in de slotfase van het Eredivisie seizoen 2021 – 2022. Maar bij Sparta Rotterdam – AZ Alkmaar hebben beide clubs de punten nog hard nodig en dus zal er naar verwachting op het scherpste van de snede aan toegaan. Sporttribune blikt vooruit op Sparta Rotterdam – AZ Alkmaar in speelronde 31.

Statistieken Sparta Rotterdam – AZ Alkmaar

In de drie voorgaande onderlinge ontmoetingen tussen Sparta en AZ eindigden het tweemaal in winst voor de Alkmaarders en één keer in een gelijkspel. Die puntendeling was in de laatste keer dat er op Spangen werd gespeeld. Sparta – AZ eindigde toen in 4-4.

Sinterklaas 2021

Dit seizoen reisde Sparta al af naar Alkmaar. De reis Rotterdam – Alkmaar was extra lang toen de Spartanen op Sinterklaasavond 2021 met een 3-1 nederlaag op zak van Noord-Holland weer afzakten naar Zuid-Holland. Het duel zal de boeken ingaan als het duel van Jesper Karlsson. De Zweedse aanvaller van AZ scoorde twee keer en gaf de assist op de 3-1 van Pavlidis. Dat Auassar in de 19e minuut de score opende zullen alle Sparta-fans zich nog kunnen herinneren.

Sparta trainer Maurice Steijn: “Gaan er alles aan doen om er nog iets moois van te maken”

Sparta zal zonder trainer Henk Fraser het seizoen moeten afmaken. Maurice Steijn, die hem eigenlijk komend seizoen zou opvolgen, zit daarom tegen AZ op de bank. Steijn pakte die handdoek op terwijl Sparta op de laatste plaats staat. Een gewaagde beslissing: “Ik heb besloten dit te doen omdat ik niet aan zijlijn wilde toekijken hoe Sparta het seizoen ging afmaken. Nu kan ik zelf invloed daarop uitoefenen.

Vertrouwen

Steijn vervolgt: “Ik heb het gevoel dat we ons kunnen handhaven in de Eredivisie. Het is kort dag, maar ik heb alle vertrouwen in deze spelersgroep. We gaan er alles aan doen om er nog iets moois van te maken voor Sparta.”

AZ-trainer Pascal Jansen: “Wordt een pittige wedstrijd tegen een club die ook volgend seizoen in de Eredivisie wil spelen”

Ook voor AZ zijn de punten duur in deze fase. De Alkmaarders gaan voor plek drie en moeten daarvoor alle zeilen bijzetten. AZ trainer Pascal Jansen voorziet een pittige wedstrijd: tegen zijn oude club “We zullen moeten afwachten wat de nieuwe trainer van Sparta gaat doen, maar we gaan uit van onze eigen kracht. Het zal voor ons een pittige wedstrijd tegen een ploeg die er alles aan zal doen om ook volgend jaar in de Eredivisie wil spelen.”

Wanneer is Sparta Rotterdam – AZ Alkmaar

De Eredivisie wedstrijd Sparta – AZ Alkmaar wordt op zaterdag 30 april gespeeld op Het Kasteel in Rotterdam. Het duel begint om 21:00 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, Sparta en AZ via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie