Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Sturm Graz – PSV

UEFA Champions League: Sturm Graz – PSV

In de derde voorronde van de UEFA Champions League worden de returns afgewerkt. PSV komt daarin ook in actie. De Eindhovenaren spelen uit bij de Oostenrijkse formatie Sturm Graz. De 4-1 overwinning in het eigen Philips Stadion zou genoeg moeten zijn voor deelname aan de play-offs. Sporttribune blikt vooruit op Sturm Graz – PSV Eindhoven.

Statistieken Sturm Graz – PSV Eindhoven

Het werd vorige week in Eindhoven een echt voetbalfeest, voor PSV dan. Sturm Graz kwam er namelijk grote delen van de wedstrijd niet aan te pas. De voorsprong van PSV kwam snel en was meer dan terecht. Het 18-jarige talent Isaac Babadi tekende voor de 1-0. Vervolgens wist Luuk de Jong de 2-0 te maken. Een korte comeback van Sturm Graz leverde zowaar de 2-1 op, maar na weer een goal van De Jong en een vierde treffer gemaakt door Ibrahim Sangaré was de pot beslist.

In de aanloop naar deze return speelden beide ploegen afgelopen weekeinde in de eigen competitie. Sturm Graz morste punten door thuis tegen Austria Klagenfurt met 0-0 gelijk te spelen. Sturm Graz ontving al snel een rode kaart, waardoor het een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde. PSV deed het wat dat betreft een stuk beter. De Eindhovenaren wonnen het eerste Eredivisie duel van het nieuwe seizoen door FC Utrecht met 2-0 te verslaan. Doelpuntenmakers in dat duel waren Noa Lang en Yorbe Vertessen.

Peter Bosz: “Het is zeker nog niet gedaan”

PSV trainer Peter Bosz stapt na de 4-1 winst in Eindhoven met een gerust hart in het vliegtuig naar Oostenrijk, maar weet als ervaren coach ook dat er nog van alles kan gebeuren: “Het is zeker nog niet gedaan. Dat zal je een trainer nooit horen zeggen. Het is nog niet gedaan omdat we nog daarheen moeten. We hebben in Eindhoven ook gezien dat ze gevaarlijk zijn bij dode spelmomenten, ze scoren die ene goal ook uit één van de spaarzame hoekschoppen. Dus daar zullen we weer alert op moeten zijn dinsdag.”

“Daar zal de sleutel liggen”

Bosz tankte tegen FC Utrecht extra vertrouwen voor deze return, want de 2-0 zege liet zien dat het elftal echt in de goede vorm steekt. “Ik ben blij dat we de thuiswedstrijd met 4-1 gewonnen hebben, maar ik verwacht meer van dit elftal. Wil je succesvol zijn, dan moeten we die lat hoger leggen. Ik neem geen genoegen met middelmaat. We zullen moeten afwachten of we daar aan voetballen toekomen. Daar zal de sleutel liggen.”

Luuk de Jong: “We moeten zorgen dat hun geen sprankje hoop meer krijgen”

Ook aanvoerder Luuk de Jong reist vol vertrouwen af naar Oostenrijk. En ook hij is zich ervan bewust dat het nog niet gedaan is. “We moeten daar gewoon zorgen dat we hun niet dat kleine sprankje hoop geven. Ze moeten niet snel een doelpunt maken en denken dat er nog wat te halen is. Dat is waar we voor moeten zorgen. En we moeten doen wat we vandaag deden. Zo snel mogelijk hun afstraffen en daar ook een overwinning neerzetten”, aldus De Jong die in de heenwedstrijd niet alleen opviel door twee goals maar ook trucjes.

Wanneer is Sturm Graz – PSV Eindhoven

De UEFA Champions League voorronde wedstrijd Sturm Graz – PSV wordt gespeeld op dinsdag 15 augustus in het Oostenrijkse Graz. Daar zal om 20:30 uur begonnen worden aan deze return in de derde voorronde van het Champions League seizoen 2023 – 2024.

Volg al het nationale en internationale voetbalnieuws vanaf de eerste Eretribune rang via het online nieuwkanaal Sporttribune.nl: hier zit je altijd warm en droog bij de topwedstrijden van PSV en in de UEFA Champions League!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie