Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Subtopper in Eredivisie: FC Twente – Vitesse Arnhem

Subtopper in Eredivisie: FC Twente – Vitesse Arnhem

Naast de topper PSV – AZ is er nog een zeer interessante potje in speelronde 21 van de Nederlandse Eredivisie. Op zaterdag 5 februari wordt in Enschede namelijk de subtopper FC Twente – Vitesse Arnhem afgewerkt. Sporttribune.nl blikt vooruit op het duel tussen de nummers vier en zes in de huidige Eredivisie stand.

Statistieken FC Twente – Vitesse Arnhem

De laatste keer dat Twente en Vitesse tegenover elkaar stonden in de Grolsch Veste draaide uit op overwinning van de bezoekers uit Arnhem. Op 3 april van het vorige jaar opende Danilo via een benutte strafschop namens de thuisploeg de score: 1-0.

Tannane bracht de Arnhemse formatie vlak voor de thee weer op gelijke hoogte: 1-1. Na de rust waren er kansen over en weer, maar was het uiteindelijk Vitesse dat via opnieuw Tannane aan het langste eind trok. Zijn tweede treffer betekende de volle buit voor de Arnhemmers: 1-2.

Dit seizoen kreeg Vitesse ook al bezoek van FC Twente. Het was opnieuw de bezoekende club die met de punten ging lopen. Ditmaal dus FC Twente. Al na drie minuten kwamen de Tukkers op 0-1. Robin Propper drukte af en vond het net achter Vitesse doelman Schubert. Ricky van Wolfswnkel verdubbelde vlak voor het rustsignaal de score: 0-2.

In de tweede helft kwam Vitesse iets beter uit de verf dan voor de pauze. Het kon echter niet voorkomen dat FC Twente speler Propper zijn tweede van de dag maakte: 0-3. Toen Vlak ook nog voor 0-4 zorgde was het duidelijk dat Vitesse een dikke thuisnederlaag ging lijden. De 1-4 van Darfalou verzachte het leed enigszins, maar kon niet voorkomen dat FC Twente juichend het Gelredome verliet.

Ambitieus Vitesse

Vitesse trainer Thomas Letsch schreef historie door met Vitesse te overwinteren in Europa. Hierdoor wacht volgende week de heenwedstrijd tegen Rapid Wien. De winnaar van dat tweeluik plaatst zich voor de achtste finales van de Europe Conference League. Maar de Duitse trainer weet dat ook FC Twente-uit geen makkie wordt en bereidt zich dan ook voor op een pittig potje.

Thomas Letsch (Vitesse): “Ik blijf het zeggen: we moeten zo doorgaan. Maar er staat ook een pittig programma op ons te wachten. We genieten van de weg die we bewandelen, maar we willen dat dit nog niet de eindstreep is.”

FC Twente aanwinst Joshua Brenet ontgroend

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Vitesse deed FC Twente nog goede zaken op de transfermarkt. Joshua Brenet werd gehaald en daarmee kreeg het elftal van trainer Ron Jans opnieuw een kwaliteitsimpuls. Brenet moest er in de eerste training van de Tukkers wel aan geloven, want volgens goede voetbaltradities werd de nieuweling door de spelersgroep ontgroend door zijn nieuwe ploeggenoten.

Wanneer is FC Twente – Vitesse

De Eredivisiewedstrijd FC Twente – Vitesse Arnhem staat voor zaterdag 5 februari op het programma. Het duel in de Grolsch Veste te Enschede begint om 21:00 uur, al zou dat tijdstip nog kunnen wijzigen om zodoende wΓ©l publiek toe te kunnen laten. Beide clubs tekenden al de petitie van de Eredivisie NV om bij het kabinet aan te dringen op uitbreiding van het aantal fans in de Nederlandse voetbalstadions.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Β© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie