Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Super Sunday in Eredivisie

Super Sunday in Eredivisie

Super Sunday in de Eredivisie. Zondag is het D-Day in de Nederlandse Eredivisie. Koploper Ajax speelt uit bij nummer twee PSV Eindhoven. De nummer drie AZ Alkmaar ontvangt enkele uren later in het AFAS Stadion nummer vier Feyenoord Rotterdam. Twee geweldige wedstrijden die van groot belang zijn voor de verhoudingen in de top van het klassement.

Super Sunday in Eredivisie

Deze Super Sunday volgt op een reeks topwedstrijden in januari. De maand februari sluit daarmee af met enkele topduels. Als Ajax wint, dan lijkt de titel vergeven. Als PSV wint, kan het nog spannend worden bovenin. AZ en Feyenoord strijden om de titel ‘best of the rest’. De winnaar zet zichzelf op een derde plek, de verliezer zal de druk van onder meer Vitesse gaan voelen.

Coaches over Super Sunday

Hieronder een kort overzicht van de verwachtingen bij de vier coaches die centraal staan tijdens deze Super Sunday in de Eredivisie. We beginnen met Erik ten Hag en Roger Schmidt over PSV – Ajax en daarna luisteren we naar Pascal Jansen (AZ) en Dick Advocaat (Feyenoord).

Erik ten Hag: “Ook tegen PSV tonen dat we de beste zijn”

Bij Ajax lukt momenteel alles: geplaatst voor de laatste zestien in Europa League, halve finalist in de TOTO KNVB beker en leider in de competitie. Trainer Erik Ten Hag bekijkt het van duel tot duel: “Er is nu maar  één ding belangrijk: Zondag gaan we naar PSV. We willen ook daar laten zien dat wij de beste zijn”, zegt Ten Hag.

Roger Schmidt: “Alleen winnen van Ajax telt”

PSV zit juist in de hoek waar de klappen vallen. Trainer Roger Schmidt is echter wel tevreden. “Onze spirit en ons voetbal waren heel goed, dus we zullen zondag op die voet door moeten gaan. Het enige dat nu telt is: winnen van Ajax”, aldus Schmidt.

Pascal Jansen (trainer AZ): “Dat wordt leuke wedstrijd!”

AZ-trainer Pascal Jansen kijkt enorm uit naar de topper tegen Feyenoord. “Dat wordt een leuke wedstrijd  tussen twee ploegen die beide beschikken over goede spelers. Daar kijken we echt naar uit en we hebben absoluut de intentie om te winnen”, zo zegt Jansen in zijn vooruitblik.

Dick Advocaat: “Interessante wedstrijd”

Voor Feyenoord valt er niets meer te winnen dit seizoen, behalve dan zoveel mogelijk wedstrijden om op die manier trainer Dick Advocaat een waardig afscheid te bezorgen. De Kleine Generaal zelf heeft net als zijn AZ-collega wel zin in het potje van zondagmiddag: “Ik denk dat het een hele interessante wedstrijd kan worden. Dit zijn de wedstrijden waarin je het moet laten zien”, zegt Advocaat in zijn voorbeschouwing op de Eredivisie clash in Alkmaar.

Hoe laat begint Super Sunday in Eredivisie?

De Super Sunday in de Eredivisie begint op 14:30 uur met het duel PSV – Ajax in het Philips Stadion in Eindhoven. De wedstrijd AZ – Feyenoord begint om 16:45 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Check alle voetbalactualiteiten op onze voetbalnieuwspagina.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie