Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

TOTO KNVB Beker: FC Twente – Feyenoord Rotterdam

TOTO KNVB Beker: FC Twente – Feyenoord Rotterdam

Op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 december worden de zestiende finales in de TOTO KNVB beker gespeeld. Eén van de meest aansprekende duels in deze bekerronde is FC Twente – Feyenoord Rotterdam. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze beker ontmoeting in de Grolsch Veste te Enschede.

Statistieken FC Twente – Feyenoord Rotterdam

Voor beide ploegen geldt dat de beker een belangrijk toernooi is. Zowel Twente als Feyenoord hebben het predikaat cupfighter en de fans zijn daar ook maar wat trots op. Het wordt dus niet zomaar een zomeravond potje in december, maar de verwachting is dat er op het scherpst van de snede gespeeld gaat worden. Twente zal daarin wellicht nog iets verder gaan dan Feyenoord, want de Rotterdammers spelen komende zondag in de Eredivisie ook nog de Klassieker tegen Ajax.

De laatste ontmoeting dateert van 28 november en is dus nog maar amper twee weken geleden. Het werd een teleurstellend duel dat dan ook eindigde in de enige stand die bij een dergelijke wedstrijd past: 0-0. Het was al het tweede gelijke spel op rij, want ook vorig seizoen eindigde FC Twente – Feyenoord onbeslist: 2-2.

Huidige vorm FC Twente

FC Twente doet het onder trainer Ron Jans zeer behoorlijk de afgelopen weken. Het enige puntverlies in de afgelopen vijf wedstrijden was de 0-0 tegen Feyenoord. De overige vier duels werden allen winnend afgesloten. Afgelopen weekeinde was RKC Waalwijk de pisang. De Brabanders hielden nog redelijk stand, maar een overdonderd begin van Twente kwamen de Waalwijkers niet meer te boven: 2-1 voor FC Twente.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord liet in de afgelopen vijf wedstrijden ook weinig steken vallen. Na de 0-0 bij FC Twente werd er gewonnen van Heracles Almelo, Fortuna Sittard en Maccabi Haifa (Europe Conference League). Afgelopen zondag ging het echter toch weer mis. Bij FC Groningen morste de ploeg van trainer Arne Slot twee punten door met 1-1 gelijk te spelen tegen ‘de Trots van het Noorden’. Hierdoor verspeelde Feyenoord de kans om koploper van de Eredivisie te worden, ook al omdat concurrent Ajax met 1-2 verloor van AZ Alkmaar.

Trainers over FC Twente – Feyenoord

Wat verwachten Ron Jans (trainer FC Twente) en Arne Slot (trainer Feyenoord) van het aankomende bekerduel in de zestiende finales van de TOTO KNVB beker?

Ron Jans: “Boeiend en uitdagend bekerduel tegen Feyenoord”

“De bekerwedstrijd tegen Feyenoord is op voorhand echt een boeiend duel. Een aantal spelers in de selectie, en ikzelf als trainer, weten wat het is om de beker te winnen. Ook bij FC Twente weten ze hoe dat voelt. Het is heerlijk om ver te komen. Er staat sowieso een goed en gedreven elftal aan de start woensdag, want FC Twente wil heel graag dit duel winnen. Dat heeft ook absoluut te maken met de kracht van Feyenoord. Zij stoppen veel energie in het proberen hoog te verdedigen en druk te zetten. Dat maakt de uitdaging extra groot en daar houden we in Twente juist wel van.”

Arne Slot: “FC Twente wordt een zware (beker)dobber”

“We komen hier om te winnen, maar FC Twente is een sterke tegenstander met een goede selectie. Ik ken Jans nog goed van mijn tijd bij PEC Zwolle en ik weet dat hij een elftal goed neer kan zetten. Daar zullen we doorheen moeten breken, maar met de huidige vorm van Feyenoord kunnen we met vertrouwen naar dit duel toewerken. We weten wel dat FC Twente echt een zware dobber gaat worden en dat al zo vroeg in het bekertoernooi.”

Wanneer is FC Twente – Feyenoord Rotterdam

De bekerwedstrijd FC Twente Enschede – Feyenoord Rotterdam staat voor woensdag 15 december op de rol. Beide ploegen trappen die avond al om 18:00 uur af. Volg de KNVB beker, het voetbalnieuws over FC Twente en Feyenoord via jouw online stoeltje op Sporttribune.nl en mis niks van het Nederlandse voetbal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie