Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League kraker: Real Madrid – PSG

UEFA Champions League kraker: Real Madrid – PSG

De mooie wedstrijden volgen elkaar in deze periode van het jaar in rap tempo op, maar de wedstrijd Real Madrid – Paris Saint Germain is er wel eentje van de buitencategorie. Deze achtste finale in de Champions League had ook niet misstaan als finale, maar na deze ronde zal één van beide ploegen toch echt uit het toernooi liggen. Sporttribune blikt vooruit op Real Madrid – PSG.

Statistieken Real Madrid – PSG

Real Madrid en Paris Saint Germain treffen elkaar de laatste jaren regelmatig. Ook in 2018 en 2019 speelden ze tegen elkaar. In 2018 betrof dat ook de achtste finale. Real Madrid won toen beide ontmoetingen: 3-1 in Madrid en 1-2 in Parijs.

De heenwedstrijd van dit tweeluik eindigde op 15 februari in een 1-0 zege voor Paris Saint Germain. Kylian Mbappé was in het Parc des Princes de matchwinner.

Paris Saint Germain verliest in Franse competitie

Afgelopen weekend speelde PSG in de Franse competitie Ligue 1 tegen Nice. De Parijzenaren verloren van het elftal waar Calvin Stengs en Pablo Rosario spelen, met 1-0 dankzij een treffer van Delort. Hij kon inkoppen na een fraaie voorzet vanaf links door Calvin Stengs. Paris Saint Germain, met Wijnaldum in de basis, bleef hierdoor met lege handen achter en een knak in het zelfvertrouwen terwijl ze op het vliegtuig stapten richting de return in Madrid.

Real Madrid maakt indruk in La Liga

In de Spaanse competitie had Real Madrid afgelopen weekeinde geen enkele moeite met Real Sociedad. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti won met maar liefst 4-1. Ancelotti: “Die wedstrijd geeft ons veel hoop voor woensdag. We hebben in fysiek opzicht enorm veel gegeven, we deden het goed. Als we woensdag zo spelen, hebben we een grote kans om door te gaan. We gaan een wedstrijd op de mat leggen zoals onze supporters dat graag zien: vol passie en overgave strijdend voor de winst.”

Carlo Ancelotti (trainer Real Madrid): “De zege op Sociedad geeft ons veel vertrouwen voor woensdag. Als we tegen Paris Saint Germain ook zo spelen hebben we een grote kans om door te gaan.”

Wanneer is Real Madrid – PSG

De Champions League kraker Real Madrid – PSG is woensdag 10 maart en begint om 21:00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in een uitverkocht Estadio Bernabeu. Volg al het voetbalnieuws rondom de Champions League, Real Madrid en Paris Saint Germain vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en beleef ook een beetje Messi Magic!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie