Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League: FK Bodo-Glimt – PSV Eindhoven

UEFA Europa League: FK Bodo-Glimt – PSV Eindhoven

Op donderdag 3 november sluit PSV de Europa League groepsfase af tegen FK Bodo Glimt. De Eindhovenaren kunnen in theorie nog groepswinnaar worden, terwijl de Noren nu al weten dat ze naar de Conference League gaan. Sporttribune blikt vooruit op Bodo-Glimt – PSV!

Statistieken FK Bodo-Glimt – PSV Eindhoven

Beide clubs speelden eerder dit seizoen in Eindhoven tegen elkaar. Dat was de allereerste ontmoeting tussen de Nederlandse en Noorse ploeg. FK Bodo-Glimt nam brutaal de leiding in het Philips Stadion door vlak voor de rust de 0-1 in te tikken achter PSV doelman Walter Benitez.

PSV kwam na de thee getergd uit de kleedkamer en de jacht op de gelijkmaker leverde in 63e minuut de gelijkmaker op. Wie anders dan Cody Gakpo was verantwoordelijk voor de goal, waarmee hij de eindstand op 1-1 bepaalde.

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “Eerst FK Bodo/Glimt en dan pas Ajax”

PSV trainer Ruud van Nistelrooij sprak van een klein wonder dat PSV zich al in de voorlaatste groepswedstrijd verzekerd heeft van Europese overwintering. Het maakt het duel tegen FK Bodo/Glimt echter niet minder belangrijk, zo stelt de oefenmeester in zijn voorbeschouwing op de wedstrijd in Noorwegen: “We hebben heel veel respect voor FK Bodo/Glimt. Ze hebben zich vorig jaar echt op de kaart gezet in de Conference League, ook door van AZ te winnen en van AS Roma. En ook in Eindhoven waren ze soms supergevaarlijk. We hebben zin in de Europa League en daarna gaan we ons pas richten op de competitiewedstrijd tegen Ajax.”

Trainer Bodo/Glimt: “PSV is een grote club in Noorwegen”

Ook zijn collega bij FK Bodo-Glimt kijkt uit naar het treffen met PSV. Hij is volgens eigen zeggen altijd fan van PSV geweest nadat hij als klein jochie de Noor Halvarr Thoresen zag schitteren in Eindhoven. FK Bodo-Glimt trainer Kjell Knutsen: “PSV is sindsdien een grote club in Noorwegen. En met spelers als Xavi Simons, Luuk de Jong, Joey Veerman en Cody Gakpo hebben ze ongelooflijk veel kwaliteit in huis. We hebben er zin in, maar weten ook dat het een moeilijke pot gaat worden.”

Wanneer is FK Bodo-Glimt – PSV Eindhoven

De zesde en laatste groepswedstrijd in de UEFA Europa League seizoen 2022 – 2023 zal op donderdag 3 november worden gespeeld. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Bij winst van PSV in het Aspmyra stadion en bij verlies van Arsenal tegen FC Zurich kunnen de Eindhovenaren nog groepswinnaar worden van Groep A. In alle andere scenario’s eindigt PSV als tweede. FK Bodo-Glimt staat één puntje voor op hekkensluiter Zurich. Als Zurich van Arsenal wint, dan moeten de Noren dus ook van PSV winnen om ook in 2023 nog Europees actief te mogen zijn.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie