Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League: Sturm Graz – PSV

UEFA Europa League: Sturm Graz – PSV

Donderdag 30 september staat er weer een volledige speelronde in de UEFA Europa League op het programma. PSV speelt daarin een uitwedstrijd tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. Kan de ploeg van trainer Roger Schmidt de valse start in het Europa League toernooi goedmaken? Sporttribune blikt vooruit op Sturm Graz – PSV. 

Statistieken

Sturm Graz gaat het duel tegen PSV in met een geweldige statistiek: in de afgelopen drie wedstrijden scoorde het twaalf goals en kreeg het er nul tegen. Dit was allemaal de na 0-1 nederlaag in de eerste ronde van de Europa League groepsfase tegen het Franse AS Monaco, dat hierdoor koploper is in Groep D.

PSV heeft minder goede statistieken. De Eindhovenaren verloren twee keer op rij nadat het met 2-2 gelijk had gespeeld tegen Real Sociedad. Eerst was Feyenoord met 0-4 veel te sterk voor de Brabantse formatie en afgelopen weekeinde verloor het de streekderby tegen Willem II met 2-1.

Favoriet bij Sturm Graz – PSV

De meeste experts rekenen echter toch op een overwinning van PSV. Dit heeft alles te maken met de naam en faam die PSV heeft opgebouwd in de voorronde van de Champions League. Daarin moest het uiteindelijk het hoofd buigen voor Benfica, maar liet het wel sprankelend spel zien. Ook de Johan Cruijff Schaal zege op Ajax (0-4) maakte internationaal indruk.

Toch is Sturm Graz qua huidige vorm de betere ploeg en speelt het bovendien een thuiswedstrijd. PSV zal het waarschijnlijk lastig krijgen, ook al omdat trainer Schmidt onder druk staat. Sturm Graz staat voorafgaand aan deze ontmoeting vierde en laatste in Groep D. Het is als enige nog puntloos. PSV deelt met Real Sociedad de tweede plaats na de 2-2 in Eindhoven.

Roger Schmidt: “Ik ken Sturm Graz nog uit mijn tijd bij Red Bull Salzburg”

Het is voor het eerst dat Sturm Graz en PSV tegenover elkaar staan, maar voor PSV trainer Schmidt kent de Oostenrijkse formatie weinig geheimen: “Ik ken ze nog uit mijn tijd bij Red Bull Salzburg. Het is een goed team, maar alle teams in de poule zijn dat. Het is sowieso een uitdaging maar vorig jaar kwalificeerden we ons ook als eerste in onze groep. Ons doel is om na kerst nog Europees voetbal te spelen. Daar gaan we voor.”

Blessures en schorsingen

Bij Sturm Graz zijn er geen blessures te melden, ook is er niemand geschorst. Bij PSV wel de nodigde personele problemen. De belangrijkste speler in de lappenmand is Noni Madueke. De Britse sensatie van het begin van dit seizoen kampt met een spierblessure en zal tegen Sturm Graz niet in actie kunnen komen. Mario Götze, Ibrahim Sangaré en Marco van Ginkel zijn allen wel (weer) fit.

Wanneer is Sturm Graz – PSV

De UEFA Europa League wedstrijd Sturm Graz – PSV staat op het programma voor donderdag 30 september. Het duel in de Merkur Arena begint al om 18:45 uur. Volg al het nieuws rondom PSV, de Europa League en Sturm Graz vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: hét online nieuwsportaal voor voetballiefhebbers!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie