Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Nations League finale: Kroatië – Spanje

UEFA Nations League finale: Kroatië – Spanje

Zondagavond gaat de finale in de UEFA Nations League tussen Spanje en Kroatië. De winnaar van dit prestigieuze voetbaltoernooi wordt niet alleen bijgeschreven op de erelijst van de UEFA Nations League, maar ontvangt ook een ticket dat rechtstreeks toegang geeft tot deelname aan EURO2024. Er staat dus heel veel op het spel. Sporttribune.nl blikt vooruit op Kroatië – Spanje.

Statistieken Kroatië – Spanje

De Head to Head statistieken voor Spanje – Kroatië bevatten een aantal legendarische ontmoetingen tussen beide voetbalelftallen. De meest in het oog springende is ongetwijfeld de 3-5 tijdens het afgelopen EK voetbal.

Na een 3-3 stand besliste Spanje in de verlenging de onderlinge strijd dankzij goals van Morata en Oyarzabal na een spectaculair en episch voetbalgevecht.

Zlatko Dalic: “Nederland was sterk, maar Spanje is dat ook”

Kroatië haalde de finale van de Nations League ten koste van het Nederlands elftal. In De Kuip waren de Kroaten met 2-4 te sterk voor Oranje en dus mag het elftal van bondscoach Zlatko Dalic zich gaan opmaken voor de finale tegen Spanje. “Er is geen favoriet in deze finale. Nederland was misschien wel de zwaarste tegenstander, maar Spanje heeft ook een heel sterk team. Alle teams behoren qua niveau tot de top tien van de wereld”, vertelt bondscoach Dalic.

“Supporters Kroatië geven ons moed en vertrouwen”

Nu de finale is bereikt wil bondscoach Dalic ook alles op alles zetten om de eindstrijd tegen de Spanjaarden te winnen. “Natuurlijk willen we de finale winnen, dat is altijd ons doel geweest. We gaan vol voor de overwinning tegen Kroatië en we rekenen weer op onze supporters. Als die zich net zo laten horen en ons steunen als tegen Nederland, dan geeft ons dat veel moed en vertrouwen voor deze Nations League finale”, aldus de ervaren oefenmeester tot besluit.

Luis de La Fuente: “Overtuigd dat het goed komt tegen Kroatië”

Spanje wist Italië uit te schakelen in de halve finale van de Nations League (2-1) en kan zich gaan klaarstomen voor de wedstrijd tegen Kroatië. De nieuwe bondscoach Luis de La Fuente is trots en tevreden over het spel dat zijn spelers afgelopen donderdag tegen de Italianen lieten zien. “Ik ben enorm trots dat we als groep opnieuw een finale hebben behaald. Het zal erg moeilijk worden tegen Kroatië in de finale. Maar ik ben ervan overtuigd dat het goed komt”, voorspelt de oefenmeester van La Selección.

“Kwaliteit tegenstander is hoog”

Met hard werken verwacht bondscoach De La Fuente dat het mogelijk is om ook de Kroaten te overmeesteren. “Met doorzettingsvermogen en onze spelopvatting zullen dingen vanzelf op hun plaats vallen. We gaan een show neerzetten waar de fans van zullen genieten. Natuurlijk is de kwaliteit van de tegenstander hoog, maar we twijfelen geen moment aan onze eigen kracht en dat zal ons de zege brengen in deze finale.”

Wanneer is Kroatië – Spanje

Op zondag 18 juni zal de Rotterdamse Kuip het decor vormen voor de finale in de UEFA Nations League 2022 – 2023 als om 18:00 uur de eindstrijd tussen Spanje en Kroatië van start gaat. Mis niks van de actie. Kom dagelijks langs om plaats te nemen op Sporttribune.nl. Hier lees je voorbeschouwingen op alle topduels in het internationale en nationale voetbal. En komen spelers en trainers uitgebreid aan het woord over het aankomende duel. Dus hou je van voetbal? Dan hou je van Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie