Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Nations League troostfinale: Nederland – Italië

UEFA Nations League troostfinale: Nederland – Italië

Het Nederlands elftal speelt zondagmiddag de troostfinale in de UEFA Nations League 2022 – 2023. De kans op directe plaatsing voor EURO2024 is daarmee verkeken. Oranje had dan de finale moeten halen. Dat lukte niet en dus wacht nu de strijdt om de derde plaats. Hierin zal Italië de tegenstander zijn. Sporttribune.nl blikt vooruit op Nederland – Italië.

Statistieken Nederland – Italië

Beide voetballanden treffen elkaar regelmatig. In de afgelopen jaren waren Nederland en Italië ook vaak aan elkaar gekoppeld bij groepswedstrijden en kwalificatieduels. Nu volgt er dus opnieuw een onderlinge clash. Dit keer in de Grolsch Veste te Enschede.

De laatste keer dat het Nederlandse elftal tegen La Squadra Azzura speelde was op 7 september 2020. In de poulefase van dat UEFA Nations League seizoen speelde Oranje in een lege Johan Cruijff Arena tegen de Italianen. Dat duel verloor Oranje met 0-1. De Italiaan Nicolo Barella scoorde toen de winnende treffer voor de Italiaanse formatie.

Ronald Koeman: “We gaan er geen campingwedstrijd van maken”

Het Nederlands elftal verloor afgelopen woensdag met 2-4 van Kroatië. Bondscoach Ronald Koeman zag ondanks het resultaat goede momenten voorbij komen en dat geeft de trainer hoop voor de troostfinale tegen Italië. De bondscoach wil er een serieuze wedstrijd van maken, maar weet nog niet welke spelers er klaar voor zijn. “Vanwege het lange en slopende seizoen zullen we moeten zien hoe de internationals er fysiek voor staan. Maar één ding is duidelijk, we gaan er zondag geen campingwedstrijd van maken”, zegt de bondscoach van Oranje die ook nog complimenten gaf aan de Kroaten en dan met name uitblinker Luka Modric. 

“We zijn met iets bezig bij Oranje”

De wedstrijd om de derde of vierde plaats is niet zo sexy als de finale. De bondscoach begrijpt dat een aantal spelers er geen zin in heeft, maar de bondscoach wil de troostfinale tegen de Italianen absoluut niet aan zich voorbij laten gaan. “We zijn met iets bezig bij Oranje. In september beginnen we meteen met twee cruciale kwalificatiewedstrijden voor het EK, thuis tegen Griekenland en Ierland in Dublin. Dan moeten we er meteen staan”, verklaart bondscoach Koeman.

Mats Wiefer: “Zondag alles aan doen om derde te worden”

Feyenoord-speler Mats Wiefer deed woensdag mee in de halve finale tegen Kroatië waarbij hij mocht spelen in zijn eigen Kuip. De nederlaag typeerde hij na afloop als ‘mooi klote’. De middenvelder wil dan ook zondag alles geven in de troostfinale tegen Italië. “Het is natuurlijk niet leuk dat we niet om de eindwinst mogen spelen in de Kuip. Ik vind dat we er zondag alles aan moeten doen om als derde te eindigen. Zo kunnen we de Nations League toch nog een beetje goed afsluiten”, zo zegt Wiefer tegenover de Nederlandse pers.

Roberto Mancini: “We moeten tegen Nederland beter spelen dan tegen Spanje”

Ook Italië wist de halve finale van de UEFA Nations League niet te overleven. Spanje bleek met een 2-1 zege op de Italianen een maatje te groot voor de ploeg van bondscoach Roberto Mancini te zijn. “We spelen ons voetbal niet, we vervormen het. We moesten beter spelen, dat is zeker. We hadden het spel op een bepaalde manier opgezet, maar misschien is dit niet ons voetbal. Nu treffen we Nederland. We moeten de juiste aanpak kiezen en ons best doen”, concludeert de bondscoach van Italië.

“We hechten groot belang aan dit toernooi”

Italië mistte het WK vorig jaar in Qatar en wil het EK volgend jaar in Duitsland niet missen. Bondscoach Mancini  neemt de Nations League dan ook uiterst serieus en wil dat zijn team leert van de wedstrijden tegen de topvoetballanden. “We hechten groot belang aan dit toernooi. Winnen van Nederland zou geweldig zijn. Er wacht ons weer een sterke tegenstander en dat is alleen maar goed voor het verbeteren van het team”, zo besluit bondscoach Mancini.

Wanneer is Nederland – Italië

De UEFA Nations League 2022 – 2023 troostfinale Nederland – Italië wordt op zondag 18 juni gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. Beide landen zullen om stipt 15:00 uur klaarstaan voor de aftrap van dit duel om plek drie.

Volg alles rondom het Nederlands elftal, de UEFA Nations League en het internationale voetbal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het virtuele voetbalstadion waar jij dankzij dagelijkse voorbeschouwingen altijd vooraan zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie