Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Verenigde Staten – Wales

WK Qatar 2022: Verenigde Staten – Wales

Op het WK Qatar 2022 staat Verenigde Staten – Wales op het programma. De twee landen trappen af vlak nadat Nederland haar eerste wedstrijd (tegen Senegal) net heeft afgesloten. Kan Amerika eindelijk een keer ver komen op een WK voetbal? Of gaat Wales historie schrijven door zich onder de beste landen te scharen in Qatar? Op Sporttribune.nl blikken we vooruit op USA – Wales.

Statistieken Verenigde Staten – Wales

In 2003 speelden beide landen een vriendschappelijk duel tegen elkaar. De VS won met 2-0. Twee jaar geleden kwamen de USA en Wales opnieuw tegen elkaar uit in een oefenduel. Die wedstrijd eindigde zoals die begon. Het bleef 0-0.

In de laatste vijf wedstrijden voorafgaand aan dit WK wist de VS slechts één zege te boeken. Van Grenada werd 5-0 gewonnen. De interlands daarna verliepen minder goed. Tegen El Salvador bleef het steken op 1-1. Tegen Japen werd met 2-0 verloren en de wedstrijd USA – Saudi Arabië werd afgefloten bij een 0-0 stand.

Wie kennen we al bij de VS?

Serginio Dest is als geboren Nederlander en voormalig Ajacied de bekendste speler in de selectie van de VS. Ook Christian Pulisic is als speler van Chelsea een goede bekende voor de Nederlandse voetbalfans.

Andere bekende namen zijn Weston McKennie (Juventus) en Gio Reyna (Borussia Dortmund). Echte grote sterren heeft het elftal echter niet. Wel zouden sommigen de coach als bekende naam kunnen zien. Bondscoach Gregg Berhalter heeft namelijk een verleden in Nederland. Hij voetbalde ooit voor PEC Zwolle en woonde ook in tijdje in ons land.

Wie kennen we bij Wales?

Bij Wales is Gareth Bale al sinds mensenheugenis de grote man. Maar de beste jaren van Bale liggen inmiddels achter hem. Het is dan ook vooral uitkijken naar het optreden van Aaron Ramsey (spelen in de Ligue 1 bij OSC Nice).

Ook aanvallers Kieffer Moore (30), uitkomend voor Bournemouth en Brennan Johnson (21), spelend voor (Nottingham Forest) zijn opvallende namen in de selectie van de Welshmen.

Wanneer is Verenigde Staten – Wales

De WK wedstrijd Verenigde Staten – Wales wordt op maandag 21 november om 20:00 uur gespeeld. Beide landen komen direct nadat Nederland klaar is met de wedstrijd tegen Senegal in actie en vormen de afsluiting van dag 2 op het WK voetbal Qatar 2022.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie