Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune

Halve finale UEFA Champions League: Villarreal – Liverpool

Dinsdag 3 mei staat de return in de halve finale tussen Villarreal en Liverpool op het programma. De Engelse ploeg gaat dit duel in met 2-0 voorsprong. Haalt Virgil van Dijk met Liverpool de finale of gaat Villarreal, met Arnaut Danjuma, daar een stokje voor steken? Sporttribune blikt vooruit op Villarreal – Liverpool.

Statistieken Villarreal – Liverpool

De heenwedstrijd op Anfield begon afwachtend. Beide ploegen speelden niet vol op de aanval en waren vooral bang voor tegentreffers. Het enige noemenswaardige uit die eerste helft was de gele kaart voor Virgil van Dijk. Hij ontving deze in 32e minuut wegens ‘schoppen’.

De tweede helft bracht een stuk meer spanning en sensatie met zich mee. Al na zeven minuten werkte Villarreal spelers Estupinan de bal achter zijn eigen doelman. Hierdoor kwam Liverpool snel (en goedkoop) op 1-0. Dit maakte duidelijk iets los in de ploeg van trainer Jurgen Klopp. Het publiek ging achter de ploeg staan en drie minuten later lag de bal opnieuw in het mandje. Doelpuntenmaker Sadio Mané. Assist: Mo Salah.

Er volgden nog vele kansen en evenveel wissels, maar gescoord werd er niet. Ook niet door Arnaut Danjuma die een onzichtbare wedstrijd speelde en tot de vele wissels behoorde.

Virgil van Dijk: “Het gaat zwaar worden, het is nog niet gespeeld”

Volgens Virgil van Dijk is de 2-0 voorsprong goed, maar is het nog lang niet gespeeld. “We moeten nog naar Spanje. We weten dat het zwaar gaat worden. Het is nog niet gespeeld We hebben in de heenwedstrijd volgens mij niet één kans weggegeven. Dat zegt veel. In aanvallend opzicht hebben we veel druk gezet. Aanvankelijk resulteerde dat niet in doelpunten, maar gelukkig zijn we geduldig gebleven. Na de hervatting zijn we wel voor ons goede spel beloond, waardoor we nu met een voorsprong de return in gaan.”

Unai Emery: “Thuis wordt het een andere wedstrijd”

Villarreal heeft ook allesbehalve de handdoek gegooid. Arnaut Danjuma zei na het duel tegen Alaves al strijdvaardig te zijn en zijn coach Unai Emery sluit zich daar op de clubwebsite van de Spaanse ploeg bij aan: “Thuis wordt het een andere wedstrijd. Het is Liverpool, we weten dat ze favoriet zijn en ze zijn beter, maar we kunnen met ze concurreren. Vorige week hebben we het niet gedaan, maar de kwalificaties zijn twee wedstrijden en je moet relativeren. We verdienden geen beter resultaat dan 2-0.

Hoop

Emery vervolgt: “In ons stadion hebben we goede wedstrijden gespeeld in de Champions League, ik heb goede hoop dat we het nog een keer gaan herhalen. We kunnen thuis een doelpunt maken en de gelijkmaker scoren. Dan wordt het nog heel spannend!”

Wanneer is Villarreal – Liverpool

De halve finale in de UEFA Champions League Villarreal – Liverpool is op dinsdag 3 mei en wordt gespeeld in Estadio de la Ceramica. Het duel staat onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie. Hij zal om 21:00 uur voor het eerst op zijn scheidsrechters fluitje blazen.

Volg al het nieuws rondom de UEFA Champions League, Villarreal CF en Liverpool FC vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+