Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Vitesse – Ajax

Eredivisie: Vitesse – Ajax

In de Arnhemse Gelredome wordt zondagmiddag de Eredivisiewedstrijd Vitesse – Ajax gespeeld. Thuisploeg Vitesse heeft langzaam de weg omhoog gevonden, terwijl Ajax op weg naar herstel een tegenslag kreeg te verwerken in de Europa League. Sporttribune blikt vooruit op dit competitieduel tussen Vitesse Arnhem en Ajax Amsterdam.

Statistieken Vitesse – Ajax

Vorig seizoen eindigde Vitesse – Ajax onbeslist. In een vermakelijk duel werd het 2-2 in de Arnhemse Gelredome. Een uitslag die de laatste jaren wel vaker voor is gekomen.

Ook dit seizoen speelden beide clubs al tegen elkaar namelijk. Toen in Amsterdam. En jawel hoor, ook die wedstrijd eindigde in 2-2.

Phillip Cocu (trainer Vitesse): “Het wordt lastig als zij een goede dag hebben”

Vitesse trainer Phillip Cocu had gehoopt dat de Amsterdamse formatie het tegen Union Berlin beter zou hebben gedaan dan nu het geval is, want hij verwacht een getergde ploeg in Arnhem zondag: “Ajax wil nu kampioen worden en daar komt meer druk bij kijken. Ajax zal zondag extra getergd zijn om drie punten te rapen. Zij spelen om bovenaan de ranglijst te staan.”

Andere situatie

Cocu zegt er overigens direct achteraan dat de opdracht sowieso een lastige wordt voor zijn elftal: “Je weet ook dat in elke situatie het voor ons heel lastig wordt als Ajax een goede dag heeft. We hebben  wellicht wel een kans, als we optimaal geconcentreerd en scherp zijn. Hun situatie is anders dan die van ons. Wij kijken uit naar een goede gevulde Gelredome zondag.”

John Heitinga: “Goede dingen meenemen naar duel in Arnhem”

Ajax kreeg donderdag een klap te verwerken toen het in Berlijn met 3-1 werd overklast door de 1. FC Union. Heitinga zag echter ook goede dingen: “Ik heb een strijdbaar Ajax gezien tegen Union Berlin. Ik heb een ploeg gezien die met lef heeft gespeeld.”

Hoop

De uitwedstrijd bij Vitesse wordt weer een totaal ander duel, maar Heitinga zag donderdag ook dingen die hij zondag ook weer hoopt te zien als zijn jongens het tegen de Arnhemse Eredivisieploeg gaan opnemen: “Ik heb heel veel goede dingen van ons gezien in Berlijn. Hier kunnen we echt verder mee richting zondag, uit bij Vitesse.”

Wanneer is Vitesse – Ajax

De Eredivisie wedstrijd Vitesse – Ajax Amsterdam uit speelronde 23 van het seizoen 2022 – 2023 wordt op zondag 26 februari gespeeld in het Gelredome te Arnhem. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Volg al het Nederlandse voetbalnieuws over de Eredivisie, Vitesse en Ajax vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online sportnieuwskanaal waar er altijd een stoeltje voor jouw is gereserveerd!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie