Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voorrondes Champions League: PSV – Galatasaray

Voorrondes Champions League: PSV – Galatasaray

De voetballers van PSV beginnen woensdag al aan hun misschien wel belangrijkste opdracht van dit nog prille seizoen: de voorronde van de UEFA Champions League. De loting wees uit dat het duel in de derde voorronde van het miljardenbal PSV – Galatasaray is. Een lastige opdracht, want de Turkse formatie heeft een goede reputatie. Toch denken ze in Eindhoven deze horde te kunnen nemen. 

Roger Schmidt over PSV – Galatasaray: “Gelijk twee zware wedstrijden tegen Galatasaray”

PSV trainer Roger Schmidt beseft dat zijn elftal het direct zwaar voor de kiezen gaat krijgen. Hoewel PSV geen ideale voorbereiding kende, is Schmidt overtuigd van de kwaliteiten binnen de huidige selectie, al vreest hij wel de taaiheid van de Turken: “We beginnen met twee zeer zware wedstrijden tegen Galatasaray. Galatasaray is een heel taaie tegenstander. Om Galatasaray uit te schakelen, moeten we beginnen waar we vorig seizoen gebleven waren en dan zelfs nog wat beter spelen.”

PSV – Galatasaray: “Interessant en aanvallend voetbal spelen”

Kijkend naar zijn eigen team heeft Schmidt een aantal duidelijke verbeterpunten voor ogen: “We moeten ons concentreren op de punten die we nodig hebben om te verbeteren en nieuwe formaties uitproberen”, wellicht doelend op een rol voor Mo Ihattaren. “We willen een team zijn dat interessant en aanvallend speelt, de overgangsaanvallen goed toepast, constant drukt. Ik streef ernaar een team te creëren dat op de helft van de tegenstander speelt en is constant op zoek naar scoringskansen.”

Cody Gakpo: “Klaar om rol te spelen in wedstrijden tegen Galatasaray”

Schmidt zou daarom graag een beroep doen op Cody Gakpo en naast de Oranje international nog wat extra aanvallers aantrekken. Gakpo zelf is pas net terug van vakantie, nadat hij acte de preseance gaf op EURO2020. “Ik heb niet veel nodig om fit te worden. Ik voel me goed en heb in mijn vakantie niet veel aan vorm of conditie ingeleverd. Bovendien: iedereen wil Champions League, dus ik ook! Als de trainer mij nodig heeft, dan ben ik er klaar voor om een rol te spelen in de wedstrijden tegen Galatasaray.”

Voorbereiding PSV

De Eindhovenaren kenden een wisselvallige voorbereiding. Behoudens de grote uitslagen tegen de amateurclubs wist PSV weinig indruk te maken. Alleen de wedstrijd tegen PAOK Saloniki was van een goed niveau. Tegen VfL Osnabrück werd met 0-0 gelijkgespeeld en daarin was het interessante, aanvallende voetbal waar Schmidt naar streeft ver te zoeken.

Voorbereiding Galatasaray

Ook de Turken hadden een ultrakorte voorbereiding. Bovendien kampt de ploeg met enkele coronabesmettingen en zijn de betere spelers deze zomer vertrokken uit Istanbul. Desondanks werden beide oefenwedstrijden in de aanloop naar het treffen met PSV gewonnen: 4-2 winst op Kasimpasa en een 2-1 oefenzege op Dinamo Boekarest.

Tijdstip PSV – Galatasaray

De wedstrijd PSV – Galatasaray begint woensdag 21 juli om 21:00 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Op woensdag 28 juli wordt de return in Istanbul gespeeld. De winnaar van dit tweeluik neemt het in de volgende ronde op tegen Celtic (Schotland) of FC Midtjylland (Denemarken).

Volg al het voetbalnieuws over PSV en de Champions League vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl! Daar waar supporters altijd op de VIP tribune zitten.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie