Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Vrouwen WK 2023: Nederland – Verenigde Staten

Vrouwen WK 2023: Nederland – Verenigde Staten

De Oranjeleeuwinnen spelen op het vrouwen WK 2023 haar tweede groepswedstrijd. Tegenstander is regerend wereldkampioen Verenigde Staten. Bij winst is Oranje zeker van de knock-outfase. Ook een gelijkspel zorgt voor een bijna zekere plaatsing voor die ronde. Sporttribune.nl blikt vooruit op Nederland – Verenigde Staten.

Statistieken Nederland – Verenigde Staten

Nederland won nog nooit van de Verenigde Staten. De Amerikaanse vrouwen waren in de onderlinge ontmoetingen tot nu toe altijd net een maatje te groot voor de Nederlandse vrouwen. De laatste keer dat ze elkaar troffen kwam Oranje wel heel dichtbij.

Dit was tijdens de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo. De Leeuwinnen kwamen na iets meer dan kwartier spelen zelfs op voorsprong. Wie anders dan topspits Vivianne Miedema scoorde: 1-0. De Verenigde Staten was heel even van slag en de 2-0 hing in de lucht toen plots de gelijkmaker binnen plofte. Die treffer werd niet veel later gevolgd door de 1-2.

Miedema wist na de rust opnieuw te scoren waardoor het na de reguliere speeltijd 2-2 stond. In de verlenging werd niet gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing bracht. Lieke Martens had in de reguliere speeltijd al een penalty gemist en ook nu ging Oranje vanaf elf meter het schip in. De VS wonnen dus weer, zij het ditmaal met veel moeite.

Andries Jonker: “Ontspannen toewerken naar uitdagend duel tegen Amerikaanse”

Nederland is het WK voetbal 2023 voor vrouwen goed begonnen dankzij een overwinning op Portugal. Bondscoach Andries Jonker denkt dat die zege een belangrijke boost gaat geven richting de tweede poulewedstrijd tegen topfavoriet Amerika: “We werken dankzij de zege op Portugal met een ontspannen houding toe naar het duel tegen de Amerikaanse vrouwen. Als we ons eerste groepsduel niet gewonnen hadden dan was het zware opgave. Nu wordt het een uitdaging. Dat was het natuurlijk al, maar we hebben veel vertrouwen opgedaan door van Portugal te winnen.”

“Alle respect voor Amerika, maar geen angst”

De Verenigde Staten waren jarenlang toonaangevend in het vrouwenvoetbal, volgens Jonker is dat nu niet meer zo: “In de vrouwelijke voetbalwereld leeft het idee dat Amerika niet meer het Amerika is van weleer. Het is aan ons om te bewijzen dat dat ook zo is. Alle respect voor Amerika, maar geen angst.”

Jackie Groenen: “Hele, hele belangrijke wedstrijd tegen Amerika”

Volgens Oranje Leeuwin Jackie Groenen, één van de uitblinkers tegen Portugal, is het aankomende duel ontzettend belangrijk. “We zijn enorm blij met de eerste drie punten dankzij de 1-0 zege op Portugal. Het kan allemaal nog beter, maar we focussen ons nu op de hele, hele belangrijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten.”

Wanneer is Nederland – Verenigde Staten

Het WK voetbal 2023 duel Nederland – Verenigde Staten zal gespeeld worden op donderdag 27 juli om 03:00 uur (Nederlandse tijd) in de nacht van woensdag op donderdag. Er wordt gespeeld in het Sky Stadium te Wellington. Voor de live kijkers wordt het dus een latertje of vroeg opstaan.

Lees alle voorbeschouwingen op de wedstrijden van onze Leeuwinnen vanaf de eerste tribunerij via Sporttribune.nl: de plek waar jij altijd vooraan zit! En mis niks van het WK voetbal 2023 voor vrouwen in Australië en Nieuw Zeeland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie