Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Portugal – Zwitserland

WK Qatar 2022: Portugal – Zwitserland

Eén van de mooiste achtste finales is de pot tussen Portugal en Zwitserland. Beide landen gaan op dinsdag 6 december tegen elkaar spelen. Wie plaatst zich voor de kwartfinale van dit WK voetbal 2022? Sporttribune.nl blikt vooruit op Portugal – Zwitserland.

Statistieken Portugal – Zwitserland

In de UEFA Nations League speelden Portugal – Zwitserland dit seizoen ook al tegen elkaar. Op 5 juni won Portugal met 4-0 van de Zwitsers, mede dankzij twee doelpunten van Cristiano Ronaldo.

Exact een week later wist Zwitserland met 1-0 winst te winnen van de Portugezen. Seferovic scoorde al in de allereerste minuut. Achteraf bleek dat de enige goal van de wedstrijd te zijn. Hierdoor eindigde Zwitserland als derde in de Nations League Groep 2 en Portugal werd tweede. Groepswinnaar werd Spanje.

Bondscoach Portugal: “De Zwitsers hebben kwaliteit en een hoog niveau”

In Portugal is het vertrouwen groot dat de halve eindstrijd gehaald wordt. Met name een goede Ronaldo wordt daar gezien als cruciaal. De bondscoach Fernando Santos is echter op zijn hoede: “Zwitserland is een van de teams die de afgelopen tien jaar het meest is gegroeid. Het heeft spelers van zeer goede kwaliteit, spelers van zeer hoog niveau, georganiseerd en zijn zeer consequent. Deze groep is zeer professioneel en zal zich snel herstellen. We moeten ons niveau weer halen, want elk duel op dit WK is heel moeilijk. Zeker de Zwitsers mogen niet onderschat worden, dat zagen we tijdens de Nations League al.”

Bondscoach Zwitserland: “Alles is mogelijk tegen de Portugezen”

De Zwitsers zijn vooral blij dat ze nog in het toernooi zitten en hebben net als hun Portugese collega’s ook vertrouwen getankt in de groepsfase. Hun bondscoach Murat Yakin is dan ook optimistisch over de kansen voor zijn mannen in de kwartfinale tegen de Portugezen: “We zijn erg blij dat we nu naar de achtste finales gaan. Als we goed in het spel komen en als onze tactiek werkt, is alles mogelijk tegen Portugal.”

Wanneer is Portugal – Zwitserland

De WK voetbal 2022 kwartfinale Portugal – Zwitserland wordt op dinsdag 6 december gespeeld in het Lusail Iconic Stadion te Lusail. Dat is hetzelfde stadion waar Oranje vrijdag tegen de Argentijnen zal aantreden. De Portugezen en Zwitsers beginnen dinsdag om 20:00 uur aan hun opdracht. Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie