Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: wie pakt de koppositie na Nederland – Turkije?

WK Qatar 2022: wie pakt de koppositie na Nederland – Turkije?

Het wordt de grote vraag van aanstaande dinsdag: wie pakt de koppositie na Nederland – Turkije? Oranje heeft na de 4-0 zege op Montenegro alles nog in eigen hand, maar omdat ook Turkije won (0-3 tegen Gibraltar) moet het Nederlands elftal winnen om eerste te worden in de poule. Sporttribune.nl blikt vooruit op de WK kwalificatiewedstrijd Nederland – Turkije. 

Historie Nederland – Turkije

De duels tussen Nederland en Turkije leverden vaak een verhitte strijd op. In veel gevallen bleken de Turken een lastig obstakel. Nederland won van de elf voorgaande edities slechts drie keer. Ook de Turken werden driemaal matchwinner. De overige duels eindigden in een gelijkspel, in totaal vijf.

De laatste keer dat de Turken naar Nederland afreisden was in de EK kwalificatiereeks voor EURO2016. Het Nederlands elftal bleef destijds steken op 1-1. Klaas-Jan Huntelaar redde in de slotseconde van het duel een punt door de 1-1 te maken.

De laatste twee wedstrijden die Oranje tegen de Turken speelde, gingen verloren. Turkije won op 6 september 2015 met 3-0 en herhaalde die stunt op 24 maart 2021 door opnieuw met ruime cijfers te winnen: 4-2. Dit waren beide uitwedstrijden.

Blessure en schorsingen

Daley Blind is dinsdag weer beschikbaar voor bondscoach Louis van Gaal. De verdediger moest tegen Montenegro een schorsing uitzitten, maar mag nu gewoon weer meedoen. Alle spelers van Oranje zijn fit uit het duel in Eindhoven gekomen. Er zijn dus geen blessures te melden binnen de huidige selectie. De algehele verwachting is dat Virgil van Dijk terugkeert in de basis. Van Dijk kreeg tegen Montenegro rust omdat hij net terug is van een lange, slepende blessureperiode.

Bij de Turken geen afwezigen door blessures of schorsingen. Dat betekent dat ook Rotterdammer Dervisoglu en Feyenoord speler Orkun Kökcü dinsdag van de partij zullen zijn.

Louis van Gaal over Nederland – Turkije: “Zege op Montenegro boost voor wedstrijd tegen Turkije”

Bondcoach Louis van Gaal was opgetogen na de 4-0 overwinning op Montenegro. Volgens hem een belangrijke zege met het oog op de wedstrijd van dinsdag in Amsterdam: “Deze zege kan een boost geven voor het duel tegen Turkije. Geen enkel land wint gemakkelijk van Turkije.”

| “Creativiteit tonen tegen Turkije” |

“Maar ik kijk niet naar verleden, ik kijk naar het heden”, zo vervolgt Van Gaal. “We willen naar het WK, maar we hebben niet veel tijd, ik kan ze niet beter maken in een paar dagen. Dat verhoogt de moeilijkheidsgraad. We moeten tegen de Turken onze creativiteit tonen. Dan maken we een grote kans om te winnen.”

Wanneer is Nederland – Turkije

De WK kwalificatiewedstrijd Nederland – Turkije wordt op dinsdag 7 september om 20:45 uur gespeeld in de Johan Cruijff Arena gelegen in Amsterdam. Het is de derde en laatste wedstrijd in een week tijd. De kwalificatiereeks wordt daarna voortgezet in oktober en november.

Bij winst neemt Oranje de koppositie over van de Turken. Verliest Nederland? Dan wordt (rechtstreekse) kwalificatie voor het WK Qatar 2022 bijzonder moeilijk. Bij een gelijkspel is het Nederlands elftal afhankelijk van de resultaten die Turkije en Noorwegen in het vervolg van deze kwalificatiereeks zullen neerzetten.

Volg al het voetbalnieuws rondom het Nederlands voetbalelftal, het WK in Qatar 2022 en Turkije vanaf de eerste rij via de nieuwsberichten op Sporttribune.nl: jouw voetbalplatform!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie