Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK voetbal 2023: USA – Wales

WK voetbal 2023: USA – Wales

De dameselftallen van Amerika en Wales nemen het in voorbereiding op het WK voetbal 2023 tegen elkaar op in een onderlinge oefenduel. De Amerikaanse dames zijn topfavoriet voor eindwinst op dat WK, terwijl Wales vooral bezig is met het EK van 2025 in Zwitserland. Sporttribune.nl blikt vooruit op de oefenpot USA – Wales.

Statistieken USA – Wales

Beide landen kwamen in april van dit jaar voor het laatst in actie. De dames uit de Verenigde Staten kwamen op 12 april en 8 april uit tegen Ierland. Er werd tweemaal gewonnen met 1-0 en 2-0 van de Ieren. De damesploeg van bondscoach Vlatko Andonovski verloor haar laatste duel van Duitsland. Op 11 november vorig jaar werd een oefenduel tegen het Duitse vrouwenelftal met 1-2 verloren.

Wales wist zich net niet te kwalificeren voor het WK en moet het dus doen met oefenduels. De laatste oefenwedstrijd was tegen Portugal, één van de komende tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen is op het WK Voetbal 2023. De dames uit Wales kwamen tegen het Portugese elftal niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Vlatko Andonovski: “Goede mix tussen jong en oud”

De Amerikaanse bondscoach Vlatko Andonovski kijkt vol goede moed vooruit naar het WK in Nieuw-Zeeland. Er wacht nog één opdracht voor de bondscoach en zijn team voordat het naar Nieuw-Zeeland toe reist en dat is de oefenwedstrijd tegen Wales. “Het zijn de speelsters die het straks moeten doen. Ze pushen elkaar om beter te worden en ik weet dat ze als groep enorm gemotiveerd zijn om ons land trots te maken op het WK. Onze selectie heeft een heel goede mix van jongere en ervaren speelsters”, zo vertelt de bondscoach van de Amerikaanse vrouwenelftal in de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Wales.

“Beste spelniveau ooit”

Bondscoach Andonovski wil zich optimaal voorbereiden tegen Wales, want één van de tegenstanders op het WK is Nederland. “We verwachten dat het spelniveau op dit WK het beste zal zijn dat het ooit is geweest en alle teams moeten die groei bijhouden. We hebben een selectie met diepgang en veelzijdigheid en dat zal ons helpen om alle uitdagingen aan te gaan die op ons afkomen”, aldus de bondscoach van het Amerikaanse vrouwenteam.

Gemma Grainger: “Ik ben ambitieus en mijn speelsters ook”

Gemma Grainger is sinds 2021 bondscoach van de damesploeg van Wales. Zij wist tijdens de kwalificatiewedstrijden het WK 2023 niet te halen met haar team, maar ze wil nu snel weer stappen gaan zetten met de dames uit Wales.. Een oefenduel tegen de regerend wereldkampioen Amerika helpt daar volgend bondscoach Grainger enorm bij. “Ik ben een ambitieuze coach en onze spelers zijn ambitieus, dus al die dingen zorgen voor een geweldige wedstrijd tegen USA”, zegt de oefenmeester van de Wehls damesploeg.

“Focus ligt op UEFA Euro 2025”

De bondscoach van Wales weet wat haar en haar team te doen staat. “We willen onze vooruitgang en momentum van de laatste kwalificatiecampagne stimuleren, zowel op als naast het veld en dat meenemen naar het nieuwe jaar en de volgende twee kwalificatiecampagnes. We hebben enorme vooruitgang geboekt met het nationale vrouwenteam en onze focus ligt nu stevig op kwalificatie voor UEFA Euro 2025 en de 2027 FIFA World Cup”

Wanneer is USA – Wales

De oefenwedstrijd USA – Wales wordt op zondag 9 juli om 22:00 uur in het PayPal Park in de Amerikaanse stad San Jose. Laat de topfavoriet van het WK2023 voor vrouwen zich direct van de goede kant zien tegen Wales?

Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online sportnieuwsplatform waar je dagelijks nieuwe voorbeschouwingen leest op de grote voetbalwedstrijden en sportevenementen in de wereld!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie