Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Oranjeleeuwinnen op jacht naar kwartfinales op WK voetbal 2023

Oranjeleeuwinnen op jacht naar kwartfinales op WK voetbal 2023

De Oranjeleeuwinnen gaan zondagnacht in alle vroegte (vanuit Nederlands perspectief) op jacht naar een plaatsje in de kwartfinales van het WK voetbal 2023. Tegenstander is de achtste finale is Zuid-Afirka. Gaan de Nederlandse dames dit duel winnen en zich plaatsen bij de laatste acht landen op dit WK? Sporttribune blikt vooruit op Nederland – Zuid-Afrika.

Statistieken WK voetbal 2023

Nederland is één van weinige toplanden die nog kans maakt op de wereldtitel. Duitsland, Brazilië en Noorwegen konden eerder al hun koffers pakken. Ook de Verenigde Staten hebben het lastig dit toernooi, maar zitten nog wel in race. Zij spelen tegen een andere favoriet: Zweden.

Daarmee zijn er nog maar een paar echte kanshebbers over voor eindwinst. Naast de eerder genoemde landen zijn dat Engeland (met Sarina Wiegman), Frankrijk en Spanje, dat afgelopen nacht met 1-5 van Zwitserland won en daardoor al in de kwartfinales staat.

Andries Jonker: “We kunnen elke tegenstander verslaan”

Het Nederlands damesteam is eerste geworden in de groepsfase van het WK 2023 voor vrouwen en daar staat bondscoach Andries Jonker niet van te kijken. “Vanaf het begin van onze voorbereiding waren we ervan overtuigd dat we elke tegenstander in dit toernooi kunnen verslaan. Natuurlijk helpt het als je je als eerste kwalificeert terwijl een topland als de Verenigde Staten in je groep zit, het helpt ook dat je met 7-0 wint en dat je steeds prachtige goals maakt”, zo begint de bondscoach met het blazen van de loftrompet.

“We moeten het nog waarmaken”

De bondscoach verwacht dat de Leeuwinnen nu sterker zijn dan dat ze vorig jaar waren. “Een jaar geleden zagen we allerlei ploegen die beter waren dan wij, maar we wisten het gat te dichten. Dus ik denk dat we met recht kunnen stellen dat we van iedereen kunnen winnen. We zijn voor niemand bang, maar dan moeten we het wel waarmaken”, concludeert Jonker tot besluit.

Desiree Ellis: “We staan verdiend in de achtste finale”

Het Zuid-Afrikaanse team overleefde de groepsfase van het toernooi en dat was best onverwachts weet bondscoach Desiree Ellis. “Ik ben ontzetten trots op mijn team. We waren heel erg afhankelijk van het resultaat tussen Zweden en Italië. Mijn spelers hebben gevochten als leeuwen en staan verdiend in de achtste finales”, zegt de bondscoach van Zuid-Afrika.

”IJzersterk Nederlands team”

De laatste groepswedstrijd tegen het Italiaanse team werd gewonnen met 3-2, maar heeft volgens bondscoach Ellis veel kracht gekost van haar elftal. “We willen deze achtste finale dolgraag winnen om nog verder te komen in dit toernooi. We moeten nu snel herstellen, want zondag spelen we tegen een ijzersterk Nederlands team.”

Wanneer is Nederland – Zuid Afrika

De achtste finale van het WK 2023 voor vrouwen Nederland – Zuid-Afrika wordt gespeeld op zondag 6 augustus om 04:00 uur (Nederlandse tijd) in het Sydney Football Stadion te Sydney in Australië.

Gaan onze Leeuwinnen door naar de kwartfinales van het WK voetbal in Nieuw-Zeeland en Australië? Volg het vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie