Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Sarina Wiegman met Engeland in Vrouwen WK voetbal finale tegen Spanje

Sarina Wiegman met Engeland in Vrouwen WK voetbal finale tegen Spanje

De Vrouwen WK voetbal finale 2023 heeft een Nederlands tintje. Hoewel de Oranjeleeuwinnen al enige tijd thuis zijn, heeft één Nederlander de finale wél gehaald: de Engelse bondscoach Sarina Wiegman. Onze landgenoot haalde met Oranje ook al eens de WK finale, maar verloor die destijds van de Verenigde Staten. Wiegman krijgt nu een herkansing als Engeland het zondag opneemt tegen Spanje. Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken WK voetbal finale 2023

Het Vrouwen WK voetbal nadert haar einde. Het toernooi begon op 20 juli met wedstrijden van beide gastlanden: Australië en Nieuw Zeeland. De Aussies zouden een uitstekend toernooi gaan spelen en wisten zelfs de halve finale te halen. Engeland bleek daarin echt een maatje te groot.

Spanje begon het toernooi goed, maar kreeg in de groepsfase een rare draai om de oren toen Japan met 4-0 kwam winnen van de Spaanse dames. Tegen Zwitserland kwam het herstel, waarna de kwartfinale wedstrijd tegen Nederland volgde. De Oranjeleeuwinnen vochten als echte leeuwen en sleepten er een verlenging uit. Daarin moest Nederland uiteindelijk toch buigen voor de Spaanse dames, die nu dus in de finale staan.

Sarina Wiegman: “Ongelooflijk dat we in de WK finale staan”

De Leeuwinnen moesten het veld dus ruimen en dat betekende onder meer afscheid van Stefanie van der Gragt, die stopt als voetbalster en bij AZ Alkmaar aan de slag gaat in de technische staf. Zij en alle andere Nederlandse dames zijn inmiddels thuis, maar Sarina Wiegman is er met haar assistenten dus nog wel. Zij staat zondag in Sidney voor de tweede keer in haar carrière als coach in een WK finale WK. “Het ongelooflijk dat we in de WK finale staan. Ik heb geen idee hoe we het gedaan hebben. Wel zag ik dames die er echt voor gestreden hebben. Ik ben de eerste coach ooit die met twee verschillende landen de WK finale haalt. Eerst met Nederland, nu met Engeland. Het voelt nog een beetje onwerkelijk”, zegt de Nederlandse oefenmeesteres.

“Dit voelt als een sprookje”

Nu hoopt bondscoach Wiegman natuurlijk ook dat haar Lionesses de wereldtitel gaan pakken en dat ze niet opnieuw een WK finale verliest. “We staan hier echt om te winnen. Spanje is sterk, dat weten we. Maar iedereen houdt zich aan het plan en dat heeft tot nu toe weer gewerkt waardoor we zondag met Engeland in de finale van het WK staan. Dit is nu al een sprookje en dat kan nog mooier worden als we de finale ook nog eens winnen!”

Jorge Vilda (bondscoach Spanje): “Fantastisch dat we in de finale staan”

Spanje speelt aanstaande zondag voor het eerst een finale op het WK voor vrouwen. Bondscoach Jorge Vilda kijkt vooruit naar de eindstrijd tegen Engeland. “We hebben met veel interesse de halve finale tussen Australië en Engeland bekeken. Het is nu Engeland geworden. En dat is prima. Wij gaan zondag gewoon uit van onze eigen krachten. Het is fantastisch dat we in de finale staan. Dat is geweldig voor het Spaanse voetbal en voor iedereen die hier zoveel jaren voor gewerkt hebben. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en hoop door winst in de finale nog meer mensen blij te maken.”

Wanneer is de Vrouwen WK voetbal finale 2023

De Vrouwen WK voetbal finale 2023 wordt gespeeld op zondag 20 augustus. Het duel begint om 12:00 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd zelf wordt gespeeld in het Olympic Stadium van Sidney. De scheidsrechter is dezelfde vrouw die de halve finale van de Engelsen tegen de Australiërs heeft gefloten: de Amerikaanse Tori Penso.

Haalt Wiegman haar eerste wereldtitel als coach en bezorgd ze daarmee het Engelse vrouwenelftal de ultieme beloning voor het goede spel op dit WK voetbal 2023? Volg de finale Spanje – Engeland vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl dankzij deze voorbeschouwing. Meer (vrouwen)voetbal nieuws? Check dagelijks onze site voor nieuwe updates en voorbeschouwingen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie