Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK voetbal vrouwen: Nederland – België

WK voetbal vrouwen: Nederland – België

In voorbereiding op het komende WK voetbal voor vrouwen speelt Nederland komende zondag tegen België. Het elftal van bondscoach Andries Jonker gaat na deze uitzwaaiwedstrijd richting Nieuw-Zeeland en Australië om daar op het eindtoernooi te spelen. Sporttribune.nl blikt vooruit op het enige oefenduel voorafgaand aan dat WK: Nederland – België.

Statistieken Nederland – België

De derby der Lage Landen wordt in het voetbal regelmatig gespeeld. Onlangs kwamen ook het mannenelftal nog tegen elkaar uit. Voor de damesteams is het ook nog niet zo lang geleden dat ze elkaar troffen.

In februari 2021 kwamen beide dameselftallen ook tegen elkaar in actie op het voetbalveld. De Leeuwinnen wisten toen met 1-3 te winnen van onze zuiderburen. Op het EK in 2017 stonden de Leeuwinnen en de Belgen ook tegenover elkaar. Dat was toen de eerste onderlinge ontmoeting op een eindronde. In Tilburg won Nederland toen met 1-2.

Andries Jonker: “Zondag wil ik een fit en gretig Oranje zien”

Bondscoach Andries Jonker maakt zijn damesploeg gereed voor de laatste test voordat het WK2023 losbarst voor de Oranje Leeuwinnen. De damesploeg van bondscoach Jonker neemt het zondag in een oefenduel op tegen België en de oefenmeester vraagt direct veel van zijn dameselftal. “Ik wil dat de speelsters bereid zijn om hun stinkende best te doen, elke training, elke wedstrijd, elke dag. Als je dat niet wilt, dan hoef je niet in het Nederlands team te spelen. Ze moeten zondag laten zien dat ze fit en gretig zijn en goed in hun vel zitten”, zegt bondscoach Jonker.

Sherida Spitse: “We zijn beter dan in 2017”

Sherida Spitse gaat al wat jaartjes mee als Leeuwin in het Oranje dameselftal. De middenvelderster kijkt vol goede moed vooruit naar het WK in Nieuw-Zeeland en ziet dat het vrouwenvoetbal zich snel ontwikkeld. “We maken echt stappen. We zijn beter dan in 2017. We zijn fitter en je ziet ook dat de landen om ons heen zich ook ontwikkelen. Als je kijkt naar de jonge meiden die zich ontwikkelen. Dat had ik vroeger niet. Ik speelde tussen de jongens en ik had niet dat ik bijvoorbeeld naar Ajax kon, om daar te trainen en beter te worden”, verklaart de aanvoerster van de Leeuwinnen.

Ives Serneels: “Af en toe met kop tegen de muur botsen”

Het Belgische damesteam heeft zich niet weten te kwalificeren voor het WK in 2023, maar bondscoach Ives Serneels wil van de oefenwedstrijd tegen Nederland een goede stap vooruit maken. “Dat gemiste WK biedt ook een opportuniteit. We hebben een jaar om nieuwe mensen in de groep in te passen en hen op internationaal niveau bezig te zien. Dat is een van onze belangrijkste doelstellingen. We zullen af en toe nog wel eens met onze kop tegen de muur botsen, maar we willen die talenten meer kansen geven”, zegt de bondscoach van de Red Flames. 

“Meer kansen afdwingen”

In Kerkrade wil de bondscoach van de Belgian Red Flames zich graag meten met de Leeuwinnen. “Onze tweede doelstelling is om tegen de teams die hoger gerangschikt staan meer kansen af te dwingen. Tegen Italië is dat een beetje gelukt, tegen Zuid-Korea is het goed gelukt en tegen Engeland was het een pak moeilijker. Nu gaan we zien hoe we dat tegen Nederland doen. Je merkt dat dit een groep is die de ambitie heeft om steeds beter te worden. Ik wil een groep hebben die elkaar gaat challengen, met de juiste werkethiek. Zo kunnen we verdere stappen zetten.”

Wanneer is Nederland – België

De vriendschappelijk interland Nederland – België die ter voorbereiding op het komende WK voetbal voor dames wordt gespeeld is op zondag 1 juli. Decor voor dit oefenduel is het stadion van Roda JC. Er zal zondag om 20:45 uur worden afgetrapt in Kerkrade.

Volg de verrichtingen van de Oranje Leeuwinnen vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van de actie tijdens het WK voetbal 2023 voor vrouwen in Australië en Nieuw Zeeland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie