Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Zestiende finale KNVB beker: AZ Alkmaar – Heracles Almelo

Zestiende finale KNVB beker: AZ Alkmaar – Heracles Almelo

AZ Alkmaar – Heracles Almelo is één van de weinige wedstrijden in de zestiende finales van de TOTO KNVB beker die tussen twee Eredivisieploegen gaat. AZ tankte afgelopen weekend flink wat vertrouwen door van Ajax te winnen, Heracles zal hopen dat deze bekerwedstrijd zorgt voor een ommekeer. De ploeg uit Almelo maakt een lastige periode door. Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken AZ Alkmaar – Heracles Almelo

Aan het einde van het vorige seizoen ontving AZ ook Heracles in Alkmaar. Het werd een walk-over voor de thuisploeg: 5-0 winst voor AZ. Heracles wist eerder deze competitie in Almelo nog wel goed tegenstand te bieden. De ploeg uit Overijssel wist zelfs te winnen. Het duel eindigde in 2-1 voor de thuisploeg.

Heracles heeft sinds de eeuwwisseling niet meer gewonnen in Alkmaar. De laatste keer dat het een puntje wist te pakken in de kaasstad was in 2005. Het werd toen 2-2. In 2012 was AZ – Heracles ook een affiche in de KNVB beker. Heracles won dat jaar na verlenging met 2-4 van AZ.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ won afgelopen weekeinde knap met 1-2 van Ajax. Maar dit is niet het enige goede resultaat dat trainer Pascal Jansen de afgelopen tijd wist te noteren met zijn ploeg. Er werd ook al gewonnen van Randers FC (Conference League), Sparta Rotterdam (3-1) en Fortuna Sittard (2-1). Tegen Vitesse bleef het steken op 0-0.

Huidige vorm Heracles Almelo

Heracles heeft het de laatste tijd bepaald niet gemakkelijk. Sinds de 3-1 overwinning op Fortuna Sittard gingen alle wedstrijden verloren. Achtereenvolgens FC Utrecht (1-0), Feyenoord (2-1), sc Heerenveen (0-1) en Vitesse (2-1) waren in de Nederlandse Eredivisie te sterk voor de ploeg uit Almelo.

Trainers over bekerduel AZ Alkmaar – Heracles Almelo

Wat verwachten beide hoofdtrainers van dit beker treffen? Eerst komt AZ trainer Jansen aan het woord en daarna Heracles hoofdcoach Frank Wormuth.

Pascal Jansen: “Weinig tijd om voor te bereiden op Heracles”

“We hebben weinig tijd om ons voor te bereiden op deze bekerwedstrijd. Na de wedstrijd tegen Ajax moest ik de selectie de kans geven even te genieten van de overwinning, maar dat kon niet lang want woensdag is Heracles al. Daar zitten maar twee dagen trainen tussen. We zullen tegen Heracles er weer een schepje bovenop moeten doen. Dan zal ik ook zien wie er na zondag ook op woensdag in staat is om er weer te staan. Het wordt in die zin ook een leerzame avond, maar uiteraard staat winnen voorop.”

Frank Wormuth: “Hopelijk tegen AZ het succesje behalen dat we nodig hebben”

“AZ is spelers kwijtgeraakt, maar het is nog steeds een goede ploeg met een fantastisch middenveld. Ze horen zeker bovenin te staan. We hopen echter dat ze woensdag niet hun beste dag hebben. Heracles kan wel een succesje gebruiken en als we dit bekerduel tegen AZ winnend afsluiten, dan is dat misschien het succesje wat we nodig hebben om de boel om te draaien.”

Wanneer is AZ Alkmaar – Heracles Almelo

De TOTO KNVB bekerwedstrijd AZ Alkmaar – Heracles Almelo is woensdag 15 december en wordt gespeeld in het AFAS Stadion te Alkmaar. Het duel begint om 18:00 uur al. Volg al het beker- en voetbalnieuws over AZ Alkmaar, Heracles Almelo en alle andere andere clubs die nog in het bekertoernooi zitten vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie