Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO 2024: Zweden – België

EURO 2024: Zweden – België

In de EURO 2024 kwalificatiereeks start België met een uitwedstrijd tegen Zweden. Bij de Zweedse formatie keert vedette Zlatan Ibrahimovic voor het eerst in vijf jaar terug in de selectie. God is terug, kopte de Zweedse kranten. En dat terwijl in België juist een nieuwe bondscoach is aangesteld om de verloren Gouden Generatie nieuw leven in te blazen.

Statistieken Zweden – België

In de Head 2 Head statistieken tonen aan dat beide landen elkaar niet heel vaak treffen. In de afgelopen honderd jaar waren er slechts acht onderlinge duels die op het internationale voetbalpodium werden uitgevochten.

De meest recente ontmoeting tussen beide voetballanden dateert van 22 juni 2016. Tijdens het EK voetbal in dat jaar troffen Zweden en België elkaar in de groepsfase. De Rode Duivels wonnen toen met 1-0. Radja Nainggolan scoorde de winnende goal in de 84e minuut.

Janne Andersson: “Mooie wedstrijden voor onze supporters”

“Voor onze supporters zijn dit hele mooie wedstrijden. Wij als team zullen alles moeten geven voor onze fans. Tegelijkertijd moeten we ook onze kop erbij houden, want we voetballen tegen een zeer sterk land dat na een tegenvallend EK met een nieuwe coach is begonnen. Dat zal ongetwijfeld effect hebben op de spelers van België.”

“Alles geven voor onze fans, met Ibrahimovic als pinchhitter”

“Als we met passie spelen, dan zullen we het publiek achter ons krijgen en als we dan met ons verstand voetballen, dan komen er ook kansen voor ons. En we hebben Zlatan Ibrahimovic achter de hand om als pinchhitter het veld in te sturen. Dat is ook zijn rol bij AC Milan en daar doet hij het ook nog uitstekend met zijn 41 jaar.”

Domenico Tedesco: “Zweden match heeft absolute prioriteit”

“Zweden heeft onze absolute prioriteit. Dit is een belangrijke match voor ons. Ik ken enkele spelers, dat scheelt een pak. Met Emil Forsberg werkte ik bij RB Leipzig, Ludwig Augustinsson speelde bij Werder Bremen en Kristoffer Olsson speelde bij Krasnodar in Rusland toen ik daar Spartak Moskou trainde. Ik ken de coach (Janne Andersson, red.) en zijn visie ook, dus we kunnen een prima analyse maken voor de wedstrijd van vrijdag.”

Fysiek sterk

Zweden staat bekend als een stugge, sterke equipe. Is het Zweden van nu dat ook nog? Tedesco: “Ik denk dat ze nog steeds fysiek sterk zijn. Kijk naar hun aanvallers, met Alexander Isak van Newcastle en Dejan Kulusevski van Tottenham. Dat zijn snelle en sterke spelers. Het is een sterk land en voor ons is het goed om tegen een sterke tegenstander te beginnen.”

Wanneer is Zweden – België

De EK kwalificatie interland Zweden – België zal op vrijdag 24 maart worden gespeeld. De aftrap wordt om 20:45 gegeven en daarmee starten beide voetballanden aan hun kwalificatiereeks in Groep F.

Hierin zitten naast de Zweedse en Belgische nationale voetbalploeg ook Oostenrijk, Estland en Azerbeidzjan. Normaal gesproken zou de strijd om groepswinst gaan tussen Zweden, waar onder meer AZ-aanvaller Jesper Karlsson voor opgeroepen is, en België.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie