Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Bruyneel: ”Contador gaat Astana niet verlaten”

Bruyneel: ”Contador gaat Astana niet verlaten”

Als het aan Johan Bruyneel, manager van de Astana wielerploeg, ligt zal Tourwinnaar Alberto Contador niet naar een ander ploeg vertrekken. De 25-jarige Contador wil graag zijn titel in de Ronde van Frankrijk die hij vorig jaar voor het inmiddels opgeheven Discovery Channel behaalde verde-digen, maar de ASO weigert de Astana formatie toegang tot de wielerronde. Alleen door naar een andere ploeg te verkassen zou Contador zijn gele trui kunnen verdedigen.

Volgens teammanager Bruyneel is het echter uitgesloten dat Contador vertrekt. ‘’Het is uitgesloten dat Contador voor een ander team rijdt. Alberto weet dat we hier alles voor hem gedaan hebben en dat ook in de toekomst zullen blijven doen.’’ Ook de Kazachse sponsor heeft laten weten dat het de wielerploeg zal blijven steunen. De Internationale wielerunie UCI wil de organisatie van zowel de Tour als Giro aanklagen voor de Astana-boycot.

In het Duitse tijdschrift Radsport zei Contador dat er in zijn contract bij de Luxemburgse formatie een speciale voorwaarde staat. De Spanjaard zou van team mogen veranderen als de ploeg bij enkele grote rondes wordt geweerd. De klassementsrenner wil zich bij weigering tot Giro en tour toeleggen op de Ronde van Spanje en de Olympische wegrit in Peking.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie